Hayal Etmek

Hayal etmeden durulur mu diye bir soru sorsam sizlere, eminim asla durulmaz dersiniz. Ya da şöyle mi sorsam ? Hayal etmeden yaşanır mı ? Hiç şüphesiz bunun cevabı da yaşanmaz olacak. Zaten hayal ettiğin neyse, ona göre yol çiziyorsun sen. Ona ulaşmak için alın teri döküyor, tüm beklentilerini ona göre ayarlıyorsun. Bu belki ilerde gerçekleşecek gözüyle şimdilik sabrediyorsun. Belki de hemen yıkıldığı için üzülüyorsun. Ama yine de hayal etmekten asla geri durmuyorsun.

Herkesin bir beklentisi vardır dedim ya hani az önce, biraz böyle umudunu katarak da bu işin içine, kafandan geçenler vazgeçilmez bir duygunun etrafında birleşiyor. Bir çocuğu düşünün ki, büyümüş lise çağlarına gelmiş. Ona sorsan ne olacaksın diye, ya bir öğretmen olacağım der, ya bir doktor olacağım der, ya da bir polis olacağım der. Çünkü ilerde bunları hayal etmiştir. Amacını elde etmek için de derslerine şimdiden gece gündüz çalışmayı kendine bir görev bilmiştir. Sadece kendin için değil de, herkese faydası dokunacak işlere el atmanın azmini içinde yaşamalıdır bence. Eğer fayda sağlamayacaksa insanlara, o boş bir hayaldir. Hayal edeceksen sen; geniş, büyük, dolu dolu hayal et. Hemencecik sönen balonun havası gibi olmasın.

Bir de gerçekleşip de o hayallerine kavuştuğun an var ya, dünyanın en mutlu, en huzurlu adamı olursun. En basit örneğini vereyim ben. Aradan uzun süre geçti, ve ben hala bir deneme yazısı yazamamıştım nedense. Bu sabah kafama koymuştum, okula vardığım da ilk işim bir konu seçip, o yazıyı yazacaktım. Cumartesi günleri İYEP kursu var, sadece dört tane sınıf öğretmenleri geliyor. Dersi zayıf öğrencilere takviye gibi bir şey aslında. Ben de erkenden gelip okulu açıyor, onlara çay demliyorum. Onlar da evlerinden kahvaltılık getiriyorlar. Saat 13:00'e kadar beklemekti görevim onları. Neyse uzatmayalım konuyu. Eee ben de bilgisayarın başına oturup bu yazıyı yazıyorum. Konu olarak da ' hayal etmek' olsun dedim kendi kendime. Bu hayalimi de gerçekleştirdiğim için çok mutluyum şimdi. Oh be, iyi ki yazdım. Cümleten selamlar saygılar olsun. Vesselam...

02 Mart 2024 2-3 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • İnsan hayalleriyle vardır hocam. İhtiyarlar anılarıyla yaşar gençler ise hayalleriyle. Selamlar.