Hayallerimin Sandığı
Çok yakında müjdeli haberler mi alacağım nedir. Baksanıza, bu sabah neşeli olarak kalktım yatağımdan. Hatta çiçeklerle konuştum içtenlikle. Bana sevdanın resmini çekip, telefonuma göndermişti adeta. Denize bile gidip mutluluğumu paylaştım. O da bana iyiliğin adresini göstermişti.
Öyle bir hissiyat var içimde. Şiirlerimi kitap haline mi getirecekler nedir. Zamanında matbaada sadece bir tane amatörce olarak şiirlerimi kitap haline getirmiştim. O da numune olarak, hatıra olarak hala bende. İlerde kim bilir, torunlarım okur.
Çocukluğumun geçtiği o yere gitmek istiyorum nedense. Yani Sarıyer'e. O mahallenin, o sokağın içinde tozlu anılara doğru yolculuk yapmak istiyorum.Bak şimdi biraz garip oldum ben. Tebessümle bakan gözlerim bir anda hasretliğe büründü.
Neyse biz devam edelim. Şu ağacın dalları budanacakmış. Gidip getireyim bahçe makasını o vakit. Sanki sabaha kadar imdat çığlıkları ondan geldi. Benim dallarımı budadıktan sonra, gölgemin altında bir yorgunluk çayı ısmarlayayım dediğini duyar gibiyim. Ne iyi olur. Çok güzel olur. Ama salıncak da olsun tamam mı.
Artık müjdeli haberler gelmiştir. Hayallerimin sandığını açmam gerekecek. Kenarda duran çocukları, oyuna sokmam gerekecek. Belki de her birine bisiklet almam gerekecek. Bugün işte böyle ruh halim benim.
09.11.2025

