Hayat Müşterektir

Değerli dostlarım! Bu gün sizlere günümüz meselelerinden birine değinmek istiyorum kimse üzerine alınmasın bana kırılmasın, hepimiz faniyiz ve yaşamaktayız bir açık gerçek ki değinmeden geçemeyeceğim. Bu yazımda erkekler belki bana kızacaklar beklide nerde çıktı bu adam delimi diyecekler. Desinler ama bir erkek olarak gördüğüm yanlışlığı yazmak istedim.
Yaratan bütün insanlığı eşit yaratmış, kimseyi kimseden üstünde görmemiştir. Kimimiz kadın kimimiz ise erkek olarak yaratılmışız ama ilke ve görünüş olarak hepimiz insanız. Kadın ve erkek bir birimizi tamamlarız. Ne diyelim yaratılmış ama, aması var işte; bahtı karamı açık mı, acaba bu yalan dünyada yaşadık mı, ele alınır bir şeyler yaptık mı, yok zaten deyip de yan gelip de yattık mı, yaratılış gayemizi hatırladık mı?.
Birçok diyarlar gezdim dolaştım gördüm insanları, taradım gördüm yaşananları, bir çok yerde de gördüm kadınlar akşama kadar ya tarlada, ya bahçe işinde, ya da mesaisinde, akşam ise, ev işinde evinin mutluluğu peşinde,..
Şöyle düşündüm bu dediğim yerlerde kadınlarımız varken erkekler nerede? Bazıları akşama kadar işinde, bazıları ise ya kahvehanede ya meyhanede, ya gezmelerde, ya da bilmem başka yerlerde bazen soruyorum kendime niçin böyle? Kadın çalışır evine katkıda bulunur, erkekler ise yan gelip oturur, göbek şişirir. Sonrada derler kadın erkek eşittir.
Bir soru sizlere böyle yaşam eşitlik midir? Erkek evinde kral , kadın evinde köle, kadınlar oluyor her yerde ana baba, ama neden oluyor hep en aşağı tabaka, olur mu böyle hiç yaşamak..
Mutluluk adına ne varsa elinden geleni yapar, derler ya yuvayı dişi kuş yapar. Kimse üzerine alınmasın erkeklerimizde yan gelir yatar.
Kadın erkek yuva kurarlar kadınlarımız yuvayı ayakta tutmak için çaba gösterirler ama erkelerimiz ise kurulan yuvada hep haklı olurlar sonrada arada sorun çıkınca kabahati kadında ararlar. Kadın dışarıda çalışmakta evinde huzur aramakta sırtı dayakta, orta katı kirada, gözleri ise hep yaşta, yük nedense bu kadınlarda.. Ama kadınlarımız yine de yaşamda yuvasında mutluluk aramakta.
Gelin biraz olsun kadınlarımızı görelim kendimizi de onların yanında teraziye koyalım, bir insansak onların da insan olduğunu bilelim, onları insan olarak yaratanın bizlere bahşettiği bir güzel yaratık olarak görelim. Onları her zaman el üstünde tutalım. İki eş arasındaki uçurumları ise kaldıralım. Güzel yaşam ve mutluluklar için onlarla el ele verelim. Şu sözü de unutmayalım, her başarılı erkeğin arkasında bir kadının olduğunu ve kadının desteği ile yükseldiğini ve kavga, dövüş ile huzursuzlukla bir yere varılmadığını bilmemizi her şeyi onlarda beklememiz gerektiğini de unutmamalıyız.
Sözlerimi şöyle tamamlayayım sizlere, sıcak tarhanam, bulgur aşım, bir de ağrısız başım, eşimde olursa hayat arkadaşım, gönlünde olur hayat anlayışım, o zaman mutluluktan tavana vurur başın, görevlerimizi iyi yapalım okuyan değerli arkadaşlarım..
Sözüm meclisten dışarı üzerine alınmasın değerli arkadaşlarım bir gerçekti yazdıklarım, budur hayat anlayışım. Her ne kadar kusurum olduysa af ola güzel ve mutlu günler sizinle ola selam ve saygılarımla...
http://zekeriyacaniyisever.blogcu.com

12 Haziran 2010 3-4 dakika 25 denemesi var.
Yorumlar