Her Duyguyu Yaşamalı İnsan

Kadın bir ilişki yaşamış, erkek arkadaşından dert yanıyordu.






"Onu bilinçli olarak kıskandırmaya hiç çalışmadım. Onunla beraberken başka birisiyle birlikte olmak ne demek. Benim ondan önce başka bir ilişkim bile olmadı. Hele de onu bilinçli olarak hiç kırmadım. Ama o sürekli her davranışımın altında başka şeyler aradı. Her sözümün altında başka bir şey aradı. Ben doğal bir kadınım dedim ona. Yalan, riya, iki yüzlülük yoktur ben de dedim. Senden öncesi hiç olmadı dedim. O hiç beni dinlemek anlamak istemedi. İlk defa onunla beraber oldum, o da gördü. Ama neden sürekli her davranışımdan, her hareketimden şüphe etti. Onu hiç anlamadım. Düzgün bir mesleği var, yakışıklı bir adam, parası da var. Başarılı bir insan. Neden bu kadar şüpheci. İnsan sevdiğini kıskanır da, bu kadar da şüpheci olunur mu hiç. Sürekli onu başka birisiyle aldatıyormuşum gibi bir suçlama içinde, sürekli benim hafif bir kadın olduğum düşüncesinde. Benimle konuşsa, konuşmuyor da. Telefonları açmıyor, mesajlarıma cevap vermiyor. Çok üstüne gidince de hakaret ediyor. Gerçekten inanamıyorum. Ben ki, hayatına yıllarca bir erkek sinek bile sokmamış biriyken, ilk birlikte olduğum kişi, benden bu kadar nasıl şüphe edebilir. Mesleğim gereği erkek arkadaşlarımla ilişki içinde olmam onu rahatsız etti belki de. Ama mesleğimi biliyordu. Beni kullandı ondan sonra, namusumdan şüphe etmeye başlayıp, beni ahlaksızlıkla suçlayıp gitti. Senden öncesi olmadı ki. Bu davranışından sonra senden sonrasını da istemem. Uğraşamam! Anlatamadım. Biliyor aslında o da başkası yok. Ama bile bile kırıyor, bile bile duygularımı örseliyor. Bir de bazı şeyleri bile bile yapan insanlara hiç dayanamam. Ben bilerek kimseyi kırıp incitmedim hayatımda. Kırdıysam da, özür dilemişimdir. Ama beni bile bile kırıp ağlatan, zalim, acımasız bir erkeğe katlanamam.
İyi ki kendiliğinden gitti.! Ne zor bir insanmış!









İyi ki bu zamana kadar kimseyle bir ilişkiye girmemişim. Bu tür insanlardan birkaç tanesiyle daha uğraşsaydım, kesin ruh sağlığım bozulurdu. Yalnızlık zor biliyorum. Ama insanlarla anlaşmak da ne kadar zor. İstemiyorum sevmesin kimse beni. Cinsellikte istemem. Ben herkesi severim, işimi gücümü yaparım, insanlara yardım ederim yeter bana. Ona kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. İstediği sadece cinsellikse eğer, bu işi isteyerek yapan birçok kadın var. Onlara niye gitmedi ki. Bence bir insanın duygularıyla oynayıp, onu baştan çıkarıp, sonra da doğru düzgün bir açıklama yapmadan çekip gitmek, en büyük günahlardan biri. Ben bu durumu zar zor atlattım ama atlatamayan, daha zayıf insanlar böyle bir olay karşısında intihar bile edebilirler maazallah. Ben hiç hak etmediğim bir olay yaşadım. Çevremdeki insanlara sesleniyorum. Kimsenin duygularıyla oynamayın."









Yukarıdaki kadının anlattıklarını dinleyince insanın iyi ki yalnızım diyesi var ama yine de vazgeçmemeli insanlar. Her insan kötü değildir. Her ilişki kötü gidecek diye bir şey yok. Yine de sevmeye sevilmeye kapatmamalı insan gönlünü. Yalnız yaşanmaz. Her şeyi yaşamalı insan. Annelik duygusunu, babalık duygusunu yaşamalı. Birinin eşi olmalı, birinin sevgilisi olmalı. Arada terk edilmeli, arada kıskanılmalı. Bazen yaptığı işte başarılı olmalı, bazen de iflas etmeli. Sonra tekrar hayata tutunmalı. Hasta olmalı, belki yıllarca yatalak kalmalı ama Allah'ın ona verdiği bu hayatın yine de kıymetini bilmeli vazgeçmemeli. Sadece sen değilsin bu duyguları yaşayan. Her insan böyle karışık duygular yaşıyor. Herkesin hayatında acılar var. Olmuyorsa zorlama, ama kendini yalnızlığa mahkum etme!

29 Eylül 2015 3-4 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    Sevmek sevilmek için insanın karşısına çıkan kişiler biraz da kısmet işi bu ama iyi ölçüp tartıp hemen birbirlerinin kollarına atılmamalı doğrusu da budur. Güzel bir denemeydi tebrikler içtenlikle...👍