Her Şey Elimizde

Hayat istediğiniz kadar güzelleştirebileceğiniz bir zaman dilimidir. Aynı zamanda hayatı istediğiniz kadar da çirkinleştirebilirsiniz. Hayatta aslında her şey insana bağlı olarak gelişmekte, değişmekte ve gerçekleşmektedir. Nasıl mı? İşte birkaç örnek.

Kısacık süren bir ilişkiyle harika aşk destanları yazmak da sizin elinizdedir, yıllarca süren bir ilişkinin arkasından söylenecek güzel iki söz bırakmamakta.

Minicik zaman dilimlerinden büyük başarı hikâyeleri çıkarmakta sizin elinizdedir, uzun olan zaman dilimlerini boşa geçirerek heba etmekte.

Hedef belirleyip sonuca hemen ulaşmakta sizin elinizdedir, hedef belirlemeden harekete geçip zaman kaybederek ulaşabileceğiniz sonuca ulaşamamakta.

Çok istediğiniz bir şeyi elde edince kıymetini bilmekte sizin elinizdedir hor davranıp sonra arkasından ah vah etmekte.

Yapmış olduğunuz görevi layıkıyla yerine getirerek gönüllerde kalıcı izler bırakmakta sizin elinizdedir yıllarca yerine getirdiğiniz görevden sonra hiç hatırlanmamakta.

Anlatmak istediğiniz uzun bir olayı iki cümleyle anlatmakta sizin elinizdedir, iki cümleyle anlatılacak olayı uzun uzun anlatmakta.

Kendi doğrularınız için mücadele etmekte sizin elinizdedir, sessiz kalarak umutsuz olmakta.

Size uymayan şartları değiştirmekte sizin elinizdedir, uyarak mutsuz olmakta. Karar sizin...

27 Nisan 2010 1-2 dakika 12 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Yazılarınızı beğeniyle okudum.hayata bakış açınızı,umudunuzu ve bunu yalın bir dille kaleme almanızı...Hemen hemen çoğumuzun evet, evet diyeceği kadar hayatın gerçeklerini,yaşanmışlıkları yada ukdelerimizi..teşekkürler,...