Her Şeyin Bir Değeri Vardır

Her Şeyin Bir Değeri Vardır

Kadrini, kıymetini bilmek lâzım bazı şeylerin. İnsan, elinde bulundurduğu küçük de olsa ev eşyalarını kaybetmemesi lâzım. Onları işe yaramaz deyip bir kenarda paslanmaya bırakmaması lâzım. Yoksa gün gelir işinize yarayacağı zaman bulamazsınız daha. Çünkü bu benim başıma geldi. 

Geçen sene miydi, önceki sene miydi neydi ? Her halde önceki sene olacak. Bir gün bahçede çalışıyordum. Mevsimlerden yaz, aylardan temmuz ayı. Yine böyle etrafı temizliyordum. Gözüme birden köşede duran odunlar ilişti. Çok yoktu ama bunların kesilmesi lâzımdı. Dedim kendi kendime, bunlar mangalda iş görür. Hem de yaş değil kuruydular. Ama baltayı bir türlü bulamıyordum. Uzun süre o yana baktım, bu yana baktım yoktu. İşte o an anladım kaybedilen bir aletinin değerini. 

Velhasıl gözün gibi bakılması gerekmiş elinin altında bulundurduğun ev eşyalarına. Sonra dım dızlak ortada kalırsın işte böyle.


27 Kasım 2022 30-60sn 87 denemesi var.
Beğenenler (8)
Yorumlar (2)
  • Elbette ki her şeyin bir değeri.., her düşüncenin karşılık gelen bir etkisi vardır. Tebrikler, saygılar ve selamlar üstadım...