İçimdeki Şiir

Sevgiliden vazgeçmek gibi bir şey mi bu . Hayır , belki de hasrete alışmak .
O eski yürek çırpınışlarımı yok oldu . Belki de çoğaldı ses .
Sizin gibi olmadım ben , çünkü hep ben olayım istedim . Sizin sevdalarınızı hor görmedim , kıskanmadım elimi uzattım en az sevdalarım kadar sakındım . Hep var olsunlar istedim hep var olalım istedim sevdalarım beni aştı , belki bundan korkum , henüz ulaşamadım .
Şiir şiir oldu yüreğinde sevgi gözlerimi eritti gördüğüm gerçek , insana hiç kızmadım . Kızamadım . Dedim ya sevdalarım beni aştı kalakaldım . Hep o soru usumda neden ileri gidemedim .
Sevgiliden vazgeçmek gibi bir şey mi bu . Hayır , belki de hasrete alışmak . Benliğimin gizi gibi içimin taa derinliklerinde belki de en güvenilir yerinde hissediyorum onu. Bunu bilmek rahatlatıyor mutlu ediyor , oysa bu bencillik değil mi ? Bir tür kıskançlık . Ben paylaşmak isterim içimin gizi saysak onu ne kadar kısacık yaşayacak insan ömrü kadar benim ömrüm kadar bu bir katillik değil mi ? Sevdalarımı öldüremem ben , kıyamam . Ne pahasına olursa olsun çıkaracağım onları içimden hırpalanmış yorulmuş olsam da ; hırpalanmış yorulmuş olsalar da . Şiir şiir olacak onlar , capcanlı . Belki de en güzel değil belki de en iyi değil .
İçimdeki şiir insanı sevdirdi bana . Kendimi sevdirdi . Nefreti unutturdu . Direnmeyi , güvenmeyi , güzeli sevmeyi en önemlisi bağışlamayı öğretti . Doğa kadar sade , insan kadar çelişkili ,umut kadar yüreklendirici , gerçek kadar karmaşık . Bir soru hep usumda , içimdeki şiiri kim yarattı .
İçimdeki şiir , biliyorum seni biz yarattık . Hepimiz , gözlerini gördüğüm hatta görmediğim insanla , doğayla , umutlu düşümle . Bu yüzden içimde kalamazsın seni beraberce yarattık , beraber paylaşacağız . Sevincini ve bazen yüreğimi yaralayan hüznünü .
İçimdeki şiir , seni çıkaracağım bir gün kalamazsın oralarda seni ben yaratmadım biz yarattık . İçimdeki şiir çıkaracağım içimden seni , hırpalanmış olsam da ; hırpalanmış yorulmuş olsan da belki de ortada savunmasız kalacaksın yinede bilmelisin içimde değil dışımda varsan belki de yaşayabileceksin .

26 Ekim 2011 1-2 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar