İETT Ulaşımda ayrıcalık

Taşdelen çekmeköy semtinde otumaktayım, sarıyer tarafında çalıştığım için her gün enaz üç aktarma olarak işe gidip eve dönmekteyim. Bu benim için olduğu kadar anadolu yakasında oturupta avrupa yakasında çalışanlar için bir ızdırap.Allah herkese kolaylık versin.İşin diğer tarafı işe gidip gelmeye otobüs bulamamak, duraklarda beklemek hele kışın soğukta bir sıkıntı yaratmaktadır.
Emekli olmadığımdan dolayı çalışmak zorundayım, gerçi olsamda ne değişirki.Bu şartlarda hep çalışmak zorundayız.Önemli olan sağlıklı olalım, çalışmaya gücümüz olsun.Lafı fazla uzatmak istemiyorum, konuya girersek eğer. Her akşam 122S. Leventte metro durağında her zamanki yerimi alıp bekliyorum, otobüsün gelmesin. Biryandan soğukla mucadele et, diğer yandan ayakta bekleyerek yorgunluktan bitkin hale gel. Yan tarafta 129 kozyatağı otobüs durağına gözümüz çarpmakta her on dakida bir otobüs kalkmakta, otobüsler yeni,konforlu ,klimalı, ayakta yolcu yok ister istemez ilgimizi çekmekte imrenmekteyiz.Biz de Sultanbeyli-Sarıgazı-Samandıra-Taşdelen de oturan halk olarak bizde mavi akbilimizi peşin parayla almakta, bizde T.C. vatandaşıyız. Neden bu çifte standartlık. Seçimler geliyor, yine bir sürü vaatler. Oy zamanı anadolu yakasındaki halktan oy istenmeyecekmi. Yazık, bir şey diye diyemiyorum.
Birde Metrobüs çılgınlığına değineceğim, otobüslerin hepsini z.kuyu-z.burnu hattına yığdılar,hepside yeni diğer hatlarda otobüs yok , gelsede hurda. İnanın biz işe gitmeye otobüs bulamıyoruz. Her akşam bunu yaşamaktayız, durakta enaz yüz kişi gelen otobüs körüksüz. Allahtan revamı. Biz karşıda oturan halk neden ikinci vatandaş muamelesi görüyor. Soruyorum. Kozyatağı otobüsünde karşıya geçmek tek akbil, bizde ise iki akbil, bunun gibi devam etmekte.

Saygılarımla,

06 Ocak 2009 1-2 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Eğer halka hizmetin yerini ticaret almışsa... kapitalist sistem tıkır tıkır işliyor denektir. sevgiyle kal...