İki Elti

"Beni neden çalıştırdın?" diye bagırarak soruyor ki kocasına sanki çalışmak,çalıştırmak suçmuş gibi,bütün kabahatlerini kocasının üzerine atarmışcasına.

Sevilen sunucunun:"Evine dön,onların sana ihtiyacı var." çagrısına:"Biz beraber çok mutluyuz."diyorlar oradaki konuklar da biz seyirciler de donup kalıyoruz.

Ìki kadın,iki elti,iki annenin hikayesi...Birinin iki çocugu var digerinin üç.Hatta birisi oniki yaşındaki çocuguna mektup  bırakıyor giderken..."Kardeşlerine sahip çık,onları koru,gözet!"

"Senin madem o kişiyle gönül bağın vardı,sen niye yalnız kaçmadın da beraber kaçtınız?"soruluyor net bir cevap veren olmuyor.O da mutsuzdu falan diye geveliyorlar sözü,aralarında bir sır mı var bunu da zaman gösterecek.

"Şiddet uyguladı,beni kadın yerine koymadı,beni aldattı."agır suçlamalar...

"İşten ayrıldıktan  sonra hastalandım,bayılıyordum.Doktara gittim birşey bulamadı,hocaya götürdüler  fındık tarlasında  sık sık bayılıp düşünce".Programın sunucusu:"Sen yufkacıda çalışırken de hastalanıyor muydun?" "Hayır"cevabını alınca şaşkınlıgını gizleyemiyor.

İkisinin ismi de aynı,giyim kuşamları da,şiveleri de.Dikkatle birbirleri çok iyi dinliyorlar,birbirlerine katılıyorlar, aralarında hiçbir tartışma çıkmıyor.

Köylerde de olsa şehirde de olsa aslında eltilerin çok iyi anlaştıkları  pek söylenemez.Farklı ailelerden farklı kültürlerden  geldiklerini düşünürsek bunu çok iyi anlarız.Söylemeseler de kabul etmeseler de aralarında hep bir rekabet,kıskançlık vardır onların."Onların yatak odası şöyle,bizimki böyle.Onların şu modelde araçları var  bizim şu modelde.Onlara mirastan şöyle yerler düştü bize böyle."Demek istedigim kendileri hep bir kıyaslamanın içine girerler.Yıllardır aile içi süren kavgaların,küskünlüklerin kaynagı da budur.

Böyle bir konuda nasıl hem fikir olabildiler  herkes gibi ben de çok merak ediyorum.

Böyle bir durumda çocukların ruh hallerini siz düşünün.Bir sofra etrafında birleşmesi gereken iki insan,biri anne biri  baba,ekranlarda milyonlarca kişinin karşında birbirlerini suçluyor....

Herşey bir yana,iki eltinin yaşantısını konu alan bir flim yapılsa,aile yapısını bozuyor,kötü örnek oluyor diye tepkiler çıg gibi büyürdü.Filmin yönetmeni de senaryalisti de oyuncuları da sanat düşmanı diye linç edilirdi.

Başka bir programda,sosyal medyadan tanıştıgı adama kaçıp utanmadan  kocasına  hamile oldugunu söyleyen kırkiki  yaşında bir kadın daha vardı,ne acı...

Komedi,trajedi,dram...İntikam, yalancılık, suçlama,yüzleşme...Sosyal medyada alay konusu oldu son günlerde,şöyle yazmış birisi:"Elti eltinin degiştirdi fikrini, kaptılar reytingi,paylaşamadılar Muammer 'i?"

Kadın ticareti  yaptıgı iddia edilen adam...

Söylenecek çok şeyler var, ülkemizde ekonomi yapıdan çok sosyal yapımız bozuluyor!!!

29 Mart 2021 2-3 dakika 112 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 3 yıl önce

    Çok güzel bir toplumsal yaraya kalem oynatmışsınız. 15-20 yaş grubunun ergen yanlışlıklarını düzeltemez, kabul edemezken kemale ermiş yaşların saçma kararları ve davranışları. Bu tür olaylar artık, yaş kültür eğitim ayrımı yapamayacağımız kadar çoğaldı. Üniversitede yüksek unvanlı iki akademisyenin fotolarla tehdit, şantaj yoluyla zorla birlikteliğe maruz bırakılan kadın ve bitip giden evlilikler. Ihraç edilmezler... Mevlam görünür görünmez tüm belalardan muhafaza eylesin. Akıl ve feraceyle yaşamak temennisiyle... Tebrikler, teşekkürler