İlgili Yerlere Mektup

Evet, bugüne kadar çok güzel yaptınız, yapmaktasınız. İmza günleri ve güncel sanat haberleri, eminim haklarını koruduğunuz binlerce haksızlığa uğramış sanatçı da vardır.




Dünya zorluklarla dolu bir sürece girmiştir. Sanatın sanatçının hayattaki zorlukları yüzyıllardır bitmemiştir hala sürmektedir. Her ne olursa olsun sanatçı dün ve bugün insan için çaba harcamış gelecek için gerektiğinde birçok insanın katlanamayacağı zorluklara, acılara göğüs germiştir. Sanatçının hak ettiği hep zorluklar olmamalıdır. Güzeli yaratıyorsa bu güzeli, bugünün yarının insanlarına ulaştırmaya çabalıyorsa.



Elbette doğru düzgün çalışan binlerce yayınevi vardır, sanatın ve sanatçının yanında olan. Bu sanatçının emeğini yiyen yemeğe çalışan sözde yayınevlerinin olmadığı anlamına gelmez. Belki de bir günde binlerce kitabın yayınlanmasını, bilgisizce ve acemilikle yayınlanmasını onaylamıyor olabilirsiniz. Yine de ortada bir emek var. Bir umut... Daha fazlası bu yayınlanan eserlerden yarına kalma olasılığı olan bir yüzde var.




"Lütfen sanatçının yanında olunuz. Onları yönlendiriniz. Bu dünyada iyiler fazla onları bir avuç sanat emek hırsızlarının elinde bırakmayınız. Bu isteğim sanata gönül veren onun evrenselliğine inanan tüm insanlardan..."



22.12.2012

22 Aralık 2012 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    Emek hırsızlığı sanatın ve sanatçının en büyük problemlerinden birisidir, her ne kadar bu konuda bazı önlemler alınsa bile yine de yetersiz sayılır. Hala daha doğru düzgün bir ''Telif Ücreti'' yasamız yoktur, bu sebep ile geçmişte bir çok sanatçı ki bunların içinde çok tanınmışları da var maddi olarak ezilmişler ve yoksulluk içinde hayata veda etmişlerdir. Ayrıca korsan yayıncılık ile de aynı şekilde emek hırsızlığı yapılmaktadır. Toplumsal duyarlılığı ön planda olan güzel bir yazı olmuş kutlarım yürekten Jale hanım...👍🤐👍

  • 11 yıl önce

    Teşekkürler...