İlk Öpüşme Kapalı Bir Makina Yankısı

Kendi başına bir devrim yarattı o kız. Dayanak noktasını bilmiyorum ama serbest düşme yasasıyla ilgilendiği kesindi. İster istemez kendime de sorular yönelttim bu durumla karşılaşınca.
Peki boşluğa düşersek ,mücadeleci ruh tamamen kaybolacak mı? Hep savunma halinde olduğumuz içindir belki de, kendimizi sınırlıyoruz. Bir kırılgan yapıda günümüz koşullarına uygun olarak isteklerimizi ne kadar karşılayabiliyoruz peki?

İklim ve coğrafyaya göre farklılık gösterebilmesi ,bu birlikteliğin altın tepsilerinde sunulmuş acı kahvesini çağrıştırıyor. Yedek parça olmak kimsenin hoşuna gitmeyeceği için, evrensel bir arz talep kanunu sürekli geçerli olacak, buna karşı gelenler yokluklar içinde ezilmeye devam edeceklerdir. Makinenin işlemesi için daima saatin ters yönüne doğru akan bir insan zincirine gerek var.Kardeşlik duygusu burada işlemiyor ne yazık ki. Bir sebep arayabilirsiniz fakat sonuç değişmeyecektir.

Güçlü bağları giderek zayıflayan bir topluluğu ele geçirmek kolaylaşır,içimize kazılan kuyular seslenir boş bekleyişlerin acıma duygusuna. Bir anda dışarıdakilerden olabiliriz , tehlike boyutları öyle hassas ayarlanmıştır ki hiç kimse anlayamaz bile,yaşam hızla geçiyormuş gibi görünür fakat ardında yatan gizem bolluğu harika çocuklar olmamızı engeller.

Aynı şey geçerlidir her olumsuz durumda,zamanı öyle güzel geçirdiğimizi düşünürüz ,hesaba katmamız gereken ise eğlenmek karşı taraftan bakınca eğlenceli olmayabilir. Nostalji esiri olmakla çocukları eğlendiren bir palyaçonun içinde bulunduğu durumu anlayamayız, bir temele oturtmak için veriler zamandan soyutlanmış olmalıdır. Hiçbir ayrıntı göz ardı edilmemelidir bu kıyas için. İlk öpüşmenizi düşünün mesela, beyniniz sizle sözleşmeye girişmez, tüm bu endekslerin de bir aşk tarifi vardır, ilk öpüşmeleri aşık olmadan da yapabilirsiniz, bu sizi başlangıçtaki bir kobay kılmaz. Kopyalardan sakınıp kendi öz disiplininizi kurarsanız size karşı sunulan tezleri daha iyi ele alabilirsiniz.

01 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar