İnanılmazlar

İnsanlar durmadan şikayet ediyor. Nedeni belirsiz. Mutlu değilim diyorlar ama mutsuz olmak için hiçbir sebep yok. Hangi varlık nefes aldığı sürece şikayet edebilir ki ? Ne yazıkki gördüğüm herkes böyle.

Her zaman mutlu olabilir insan. En kötü şartlarda bile mutlu olabilir. Mutlu olmak için çok neden varken, niye insanlar mutsuz olmayı seçer ? Üstüne bir de mutlu olamıyorum (!) der ? İnsan, bu sabah tekrar uyanabildiği için, pencereyi açtığında gökyüzünü görebildiği için, yemeği yokken bile yürüyebildiği, konuşabildiği ve bir şeyleri görebildiği için mutlu olabilir. Fakat insanoğlu öyle yetiştirilmiş ki her şeye sahipken ikincisini de istiyor ve daha da kötüsü alamadığında depresyona giriyor.

Tabii şöyle bir durum var. Onumuz var, bunumuz var diye oturamayız. Daha da ilerlemeliyiz. Madem daha çok şey istiyoruz, daha çok emek harcayıp hak etmeliyiz. Kimseye havadan refah yağmıyor ki. Gene de mutlu olabiliriz.

Bir şeyi elde edemiyorsak, onun için üzülmemeliyiz. Yaşadığımız Dünya'da ki hiçbir şey elde edemememiz için yapılmadı. Böylesine gelişmiş bir Dünya'da, hatta böylesine inanılmaz bir evrende olduğununun farkına varmayan insanlar var ya.. İşte onlar da inanılmazlar.

02 Mayıs 2010 1-2 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    Hayat seçimlerden ibaret değil midir.Mutluluk herzaman yanıbaşımızda olsa da onu görememek yada yok saymak yine bizim seçimimiz.Ben her durumdan mutluluk çıkaranlardanım...

  • 14 yıl önce

    Evet, Ayşe Hanım. İsmini hatırlayamadığım bir adamın sözü vardı; "İnsanlar mutluluğu burunlarının üzerinde unuttukları gözlük gibi etrafta arıyorlar."