İnce Fark

Kadınla yemeğe çıkılmıştır. Hava biraz soğuk olunca erkek ceketini kadına verir. Bir erkek kadının yanında asla üşümez. Soğuktan it gibi titrese bile!
Birçok kadın partner'inin ilgisizliğinden yakınır ve bir zaman sonra ilişkide bu sorun olmaya başlar. Erkekler neden böyle ilgisiz ya da biz bayan olarak yeterince ilgilerini çekemiyor muyuz?
İlk zamanlar ilgili olduğunu görünce sizi gerçekten sevdiğini, size âşık olduğunu ve hayatınızın erkeğini bulduğunuzu düşündünüz, ona inandınız ve ona 'tamam' dediniz. Geleceğe dönük güzel hayaller kuruyorsunuz. Yaşayacağınız evle ilgili planlar yapmaya başladınız. Ancak öyle bir zaman geldi ki onun size karşı ilgisinin her geçen gün azaldığını artık o tanıdığınız erkeğin 'O' olmadığını fark ettiniz. Neden erkekler belli bir süre sonra kadınlara olan ilgisini kaybeder? Hiç düşündünüz mü? Aslında bunun pek çok nedeni var.
Ondan vazgeçmeyeceğinizi ona hissettirmeyin. Her zaman sizi kaybetme ihtimali olduğunu bilmesi heyecanını ayakta tutacaktır.
Sorumluluk duygusu erkekleri korkutur. Evlilik konusu gündeme geldiğinde, bu sorumluluk duygusundan erkek mümkün olduğunca kaçmaya çalışır ki bunu da ilgisiz davranarak yapar.
Yeni bir ilişki deneme heyecanı ve egolarını tatmin etme isteği pek çok erkeğin partner değiştirme isteğiyle sonuçlanır. Araya biraz mesafe koyun ve onu çok sık görmeyin. Sizi sık görmeyi istemesi hoşunuza gitse de bu heyecanın daha çabuk bitmesine neden olacaktır. Uzun soluklu bir ilişki yaşamak istiyorsanız, onu çok sık görmekten vazgeçin. Başka arkadaşlarınızla görüşün yahut kendinizi oyalayacak meşguliyetler bulun.
İtiraf edin; bazen erkeklere ilgi yahut ilgisizlik konusunda haksızlık ettiğimiz zamanlar oluyor. Siz canınız sıkıldığında nasıl en yakın arkadaşınızla kafa dağıtmak istiyor ve bu eylemi gerçekleştirirken haklı oluyorsanız, arkadaşıyla buluşan erkeğe, ' bana olan ilgisini kaybetti' diye etiketleme hakkınız olmadığını bilin. Kimse kimsenin hayatına ipotek koyamaz, buna sizde dahilsiniz.
İlgisiz olduğunu gördüğünüzde, kesinlikle üstüne gidip ısrarla kendinizi sevdirmeye çalışmayın. Böyle bir durumda sizden daha da uzaklaşacaktır. Onsuz da yapabileceğinizi ona hissettirin. Özgüveniniz her zaman yüksek olsun. Dünyanın merkezinde siz de oturmayın ama onun da oturmadığını ona anımsatın.
İnsanlar ikiye ayrılır. Sorun yaratan insanlar, sorun çözen insanlar. Siz hangi tarafı seçeceğinizi bilin yeter.
Bazı insanların hayatımıza girmeleri ile çıkmaları bir olur. Bazıları ise uzun soluklu kalır ve yüreğimizde ayak izlerini bırakır. Ve biz de, hiçbir zaman aynı kişi olarak kalmayız. Bir süre sonra bir eli tutmakla bir ruhu zincirlemek arasındaki ince farkı öğreniriz. Öpücüklerin sözleşme ve hediyelerinde vaat olmadığını öğrenmeye başladığımızda doğru yönde ilerleriz. Öğreniyorum!

04 Haziran 2013 2-3 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 10 yıl önce

    bir erkek olarak böyle değerlendirilmeyi yadırgadım.. ya tüm erkekler aynı ve bende öyleyim ama göremiyorum, yada her erkek ayrı karakterde ilişkilerde.. ince farkı yakalayamadım..