İnci Sözler

Haydi yüreğim toparlan gidiyoruz .Bu kadar kaldığımız yeter . Zira uyuyabilirsek rüyada sevgiliyi görme ihtimalimiz var ... !

İçeyim aşkla bir bardak su ...!

Sonuç olarak koca bir hiç dağıyız ...!

Bizler bugün belki kırgın , belki yorgun , belkide dargın misafirleriniz . Sen bizlere kapıyı güler yüzle açtın . O gül yüzüne bizleri mest ettin . İçimizde bitmeyecek bir aşk ve coşku uyandırdın . Şimdi bizler senden hiç bir yere ayrılamıyoruz .Senin güzelliğin on sekiz bin alemde dilden dile konuşuluyor . Ey sevgili biz sende kalmaya geldik , seninle dolmaya geldik . Bizleri bırakma .Hayalinle bile pervaneyken şu sarhoş gönlümüze bir nebze de olsa gül bağından gül şerbetinle dilimizi tatlandır .. Bizi aşkınla sonsuza kanatlandır ...

Ey sevgili ! Biz seninle gönül diyarında mest-i şarap olmuşuz . Ve kıyamete kadar seninle aşka kadeh kaldırmışız . Bizi bize sevdiren Allah'a şükürler olsun ki , biz seninle , dağları , denizleri , ovaları , bayırları aşmışız . Nice kutlu zaferlere seninle ulaşmışız . Şimdi böyle uzak kalmak yakışır mı ? Doldur şu can bardağına gönül şarabını haydi kana kana içelim . İçelim ey sevgili ...!

Vefa ile merhamet insanlıktan yana konuşuyorlardı , birden bire vicdan dile geldi . Ben olmasam ne dal olursun nede gül dedi ... Hiç bir yola bensiz çıkamazsınız . Ve yaptığınız her işte beni hesaba katmazsanız bütün yollar bütün kapılar yüzünüze kapanır dedi.. O gün bugündür ,vicdan melekeleri insanlığa cennetten nur olup hakikat perdesini araladı ...Ve vicdanın sesini dinleyen kazandı ...

Valizi hazırlamak uzun zaman aldı . Kelimeleri sol tarafa yerleştirmek için seni bekledim. Şimdi yürünmemiş yollara doğru ağır ağır ilerliyorum. Söylenmemiş olan tüm kelimelerle gönlünün darağacına yaklaşmaya yalnızca kıyamet çığlığı kaldı ey yar...!


Tavan arasında yüreğimin sesini dinleyen nice gök şemsiyelerim var ...Kimisi açık kimisi kapalı ...Gel sığınak ol yalnızlığıma . Öyle bir şemsiye ki bu dua ile ıslanalım ey yar ...!


Demek öyle , buyur o zaman ne bekliyorsun?


Bugün kalbimi yokladım . Hala çarpıyor . Demek ki kalbim çarpa çarpa yaşıyor...Aferin kalbim işte böyle çarp...!

''Ben şiire gönül vereli herkes üstat oldu
Bırakın efendim şiirlerimi okumayın''...!

''Gönül hatır nedir bilmeden kalp kırar oldu
Bırakın efendim nefsinizi şakımayın''...!

''Bugün insan yayadır zamanla çıkar aya
Bırakın efendim gönle hicran dokumayın''...

07 Aralık 2012 2-3 dakika 224 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 11 yıl önce

    Her güzelliğin başı vicdan değil midir? Vefada merhamette onun eseridir.Yüreğinize sağlık,beğeni ile okudum.