İnsan İnsanın Cehennemidir

Bazı insanlar gökyüzünü avuçlarına döker

gülüşünde acıları susar

bazı insanlarda, insana cehennem olur.

gülüşün bile yara alır...

Her günün yarına bir yakınlığı var. Tıpkı gökyüzünün güneşe, aya ve yıldızlara olduğu gibi. insan olarak bizlerde birbirimize yakınlık duyarız. Sevmek, sevilmek ve güzel yaşamak isteriz. Bazen çok iyi komşu, dost bazen de eş, sevgili, can yoldaşı oluruz. Lakin fazla anlam yüklemeden ve beklentiye girmeden ilişkilerimizi seviyeli bir şekilde devam etmeliyiz ki, kalıcılığı olsun. Çok fazla kıymet ve değer vermek insanı değersizleştirir. Karşınızda ki insan kendini mükemmel ve vazgeçilmez sanır. Size karşı tavırları değişir. Sizi ihmal etmeye başlar. Bunların akabinde güzellikle başlayan her türlü ilişkiler zamanla yerini olumsuzluk ve kavgaya bırakır. Fazlaca anlam yüklediğimiz o ilişki ve yakınlığın büyüsü bozulur! .

Varlığına inandığımız insanlar bu süreç içerisinde başkalaşır. İlişkiler bozulur veya kopma noktasına gelir. Bizler insan olarak birbirimize destek olup, hayatı kolaylaştıracağımıza didişerek hayatımızı zorlaştırmış oluruz.

Aslında birbirimize karşı duyduğumuz sevgi ve saygıyı yitirdiğimizde sorunlar başlar, büyür ve içinden çıkılmaz hal alır. Sonrasında kavga ve çatışmalar olur. Bu durum bir süre sonra insanı yorar ve yıpratır.

Ayrılık kaçınılmaz olur!

Hayat bir paylaşımdır. Karşılıklı sevgi, saygıyla, birbirimizi anlamaktan geçer.

Unutmamak gerekir ki, hayat herkes için adil ve fazlaca cömert değildir!...

Hayatın bana en büyük öğretisi şu oldu. Kimseden fazla bir beklentiye girmeden dengede tuttuğunuz her türlü insanı ilişki daha sağlam olur. Keza çabasız kendiliğinden gelişen duygusal ilişkili ve birliktelikler daha huzur verici ve kalıcıdır.

Çatışma ve kavgaların ardından yol ayrımına gelinen ilişkiler biter.

İnsanın, insana dumansız yangını olur ayrılık.

Her gidişle büyür acılar, özlem sarar bütün ruhunuzu. Yüreğinizin ağrısı, içinizi keser. Her giden sizden çok şeyi götürür.

Zaman zaman anılar akıl heybenizi yoklar, hüzünlenirsiniz. Pişmanlıklar başlar, kendinizi sorgulamaya başlarsanız, ama son pişmanlık fayda vermez.

Gidenler bir daha dönmez yada siz vazgeçtikten sonra dönüşü olur! Döndüklerinde hiç bir şey eskisi gibi olmaz.

Bıraktığını aynı yerde bulamaz. Sevgiyle ve güzellikle başlayan ilişkilerin hüsranı olur. Buda insanın insana cehennem oluşu ve gülüşünün yara alışıdır.

Her insan kendi hayatının yapı taşıdır ve hayat tercihlerimizin toplamıdır. Düşünerek attığımız her adım, bizi doğruya ve mutluluğa taşır. Her zaman aklı selim olmakta yarar var.

Mutlu yaşamak hepimizin en doğal hakkıdır. Bunun bilincine vardığımızda dudaklarımızın yamacında büyüyen gülüşler mutluluğumuzun resmi olur... Huzurla buluşuruz.

10 Ocak 2023 2-3 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (6)
  • Huzur ve mutluluk içinde hayatınızı sürdürmeniz dileğiyle bu, günün yazısı olarak seçilen denemenizi tebrik ediyorum Gülşen hanım. Saygılarımla

  • 16 ay önce

    Gülmenin unutulmaması gereken bir iyilik olduğunu Sevgili Peygamberimiz defalarca söylemişti. Gülmek bütün organlara iyi gelen bir şey, ki tebessümün bile küçümsenmemesi gereken bir iyilik olduğunu unutmamak lazım... Güne değen denemenizi tebrik ederim, saygımla...

  • 16 ay önce

    Oysa ki insan insanın cenneti olsa, olmaya çalışsa ne de güzel olurdu. Başka bir deyişle ki Latincesi de ''Homo homini Lupus.'' dur yani ''İnsan insanın kurdudur.'' derler. Çıkarlar girdiği zaman araya baba oğlunu kardeş kardeşi tanımaz oluyor maalesef. Hani bir Zülfü Livaneli şarkısında da var ya ''Aç yüreğini bir merhabaya kardeşin duymaz el oğlu duyar.'' diye, işte öyle... Bir büyüğümüz de öyle demiş ''Cehennemde ateş yoktur, herkes kendi ateşini dünyadan götürür.'' işte, davranışlarımız, insanlar ile olan kötü, sıradan, gaflet ve hıyanet dolu ilişkilerimiz dünyayı cehenneme çevirmeye yetecektir. Kutlarım içtenlikle Gülşen Hanım...