İntihar Manifestosu

Tüm dünyaya bir masal anlatıp onu uyuttuktan sonra kapıyı sessizce ardımdan çekerken, en azından arkamda bir iskelet bırakabilirim sanmıştım. İskelet denilince aklınıza bisiklet gelmeli. Şişman bir çocuğun bindiği bisiklet! Vücudum işte böyle bir ağırlıktı iskeletime. İskeletimin üstüne ayağıyla yanlışlıkla basan orta sınıf bir vatandaştı var oluş ki bir kez olsun öpüp de alnına koymadı beni!
Bir ekmek olmak vardı işte o an. Fakat hiç olamadım. Var olmaktan başka hiçbir şey olamadım!

En azından arkamda bir iskelet bırakabilirim sanmıştım. Dilinizin ucuna geldiğinde söyleyemediğiniz, bir türlü hatırlayamadığınız bir ad olacak benimkisi. Hâlbuki yeryüzündeki tüm çocuklar beni anneleri olarak bilecek sanmıştım. Tanrı dahi dizimin dibinde anne diye ağlayacak sanmıştım, teselli edecektim onu, 'önemli olan yapılan hatanın ardından pişmanlık duymak değil; onu tekrar etmemek ve özür dilemeyi bilmek' diyecektim ve O da bütün insan ırkından özür dileyecekti:
'Sizi yarattığım için üzgünüm'

Pazar günü anıları bırakabilirim sanmıştım arkamda. Pazar, pazartesiden önce sahneye çıkan bir alt gruptur. Sarhoş olmadan önce, çakır keyif olmaktır. Çoğu insan gibi ben de pazar günlerini yaşayamam, yarının pazartesi olduğunu düşünüp durmaktan. Aşk, benim için buydu işte. Yarını düşünmekten bugün hiç âşık olmadım. Aşk benim için buydu, bir Pazar günüydü. Bu yüzden fermuarını çektim cumartesilerin boğazımı kapatacak şekilde.
Belki diyorum, belki, altı gün içinde beni hatırlayabilirsiniz ama Pazar günü beni yine unutacaksınız, biliyorum.

Kentsiz kalma ihtimalime karşı tapusunu satın aldığım yeraltı dairelerinde sonsuza dek mutlu yaşayabilirim sanmıştım. Yatmadan önce bir sigara yeter sanmıştım rüya görmeye. Rüyalarım yumuşatabilirdi sanmıştım gerçekliğin erkekliğini ve her gece başka bir şiirle yatmak unutturabilirdi bana talihimin çirkin vücudunu!

Olmadı!
Olmuyor kendimde yaşamalar!
Olmuyor vurdumduymaz omuz silkmelerim!
Vurduğunda, ağlayarak duyuyorum.

Duyar duymaz intihara kaçıyorum;
sizin ise aklınızda yalnızca hiçbir şey kalıyor!

06 Mayıs 2011 2-3 dakika 4 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar