İşgal mi Var Kuşatma mı

Sanırsın ki bir şehre yabancı askerler girdi! Damlara, balkonlara keskin nişancılar; cadde ve sokaklarda sivil, resmi üniformalı polisler, sahibinin köpeği durumuna indirgenmiş güvenlik görevlileri...

Coplar, sopalar, tekmeler, yumruklar, gazlar...

Üniversitenin kapısının önünden geçmeye puanı yetmeyenler, hırsızlıkla elde ettiği puanlarla bir yerlere çukurca girmeye alışmış Fetöcüler... Ülkemin en yüksek puanlı okulunda okuyan pırıl pırıl çocuklarımıza saldırıyorlar!

Gerekçe, rektör yerine kayyum atanması!

Bu Üniversite' ye girmeye puanı yetmeyenlerin eğitim-öğretimden hiç anlamadıkları bu okullara giremediklerinden anlaşıldığı gibi, bu okulun yönetimini de hiç bilmedikleri belli oluyor!

Bir kişi konumunu kullanarak kendi çıkardığı kararname ile bir partilisini teamüllere, geleneklere, hakka, hukuka uymaz bir şekilde kayyum olduğu halde rektör diye atıyor ve bu atamaya yasal diyor!

Okulun Dekanları, öğretim görevlileri, doçent, asistan ve öğrencileri etik olmayan bu atamayı kabul etmiyorlar, en doğal anayasal hakları olan tepki gösteriyorlar. Seçimli Rektör istiyorlar.

Atanan kayyum da aslında kendisinin oraya yeniden sınava girse kazanamayacağını, giremeyeceğini bilmesine karşın, gerçekten oraya rektör olmaya değer birisi olsaydı yapacağı şey olan, "istenmediğim yerde durmam, durdurun tepkisel eylemlerinizi", "bırakın iftira ile, kumpas ile tutukladığınız yavruları ben de istemiyor, atayandan affımı istiyorum" diyerek olgunluk, insanlık göstermeyip, kalmakta inat ediyor!

Böylece eğitim-öğretim aksıyor, gelecekte yüz akımız olacak onlarca pırıl pırıl öğrencimizin geleceği karartılıyor!

Çağdaşlıktan uzaklaşmaya, hızla geri gitmeye, üreten, bulan (icat eden), yapan, yöneten toplum yerine tüketen, kazanmayan, hazırcı, ezik, bilgisiz, küresel sermayenin güdümünde toplum olmayı sürdürüyoruz!

Bırakalım kuru inadı, bağışlayıcı, hoş görülü, yapıcı yaratıcı değerlere saygılı, özgür, demokrat, çağdaş birer kişi olalım.

Aklın yolu birdir!

Üniversiteye kayyum atanmaz, geleneklere, teamüllere, hakka, hukuka uygun, adil yarışma sonucu Rektör seçilir!

01 Şubat 2021 1-2 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 3 yıl önce

    👏🏻👏🏻👏🏻

  • 3 yıl önce

    Duruş ve yüreğinize saygıyla, çok şey var daha yazılacak . Kutlarım .