İyi Bak O Gördüğün Kaz Değil Tavuk

Bazen arkadaşlarım ya da yakınlarım bana eşlerinden şikayet ediyorlar. Ben de onlara, "Senin eşin de tam bir öküzmüş, ya da senin kocan da iyice odunmuş" diyorum. Arkadaşlarım çok fena bozuluyor hatta bana küsüyorlar. Kendileri kocalarına her şey söylüyorlar. Bana şikayet ediyorlar. Ben de eşleri aleyhine bir laf edince bana sitem ediyorlar. Oysa öküz çok yararlı bir hayvan. Odun da çok yararlı bir madde. Odunlardan neler neler elde ediyoruz. Sizin kocalarınız öküzler ve odunlar kadar yararlı mı acaba? Yine bir arkadaşıma "Bak Nermin boşanmış, sen de boşan bu adamdan" demiştim. Bana demediğini bırakmamıştı. Vay! "Nermin boşandı diye o da mı boşanacakmış, o Nermin gibi davranmak zorunda mıymış. Onun aklı fikri yok muymuş." Gibisinden bana demediğini bırakmamıştı.
Baktım arkadaşlarım kocalarını kötülediğime kızıyorlar. Ben de kocasını bana kötüleyen bir arkadaşıma "Eşin çok yakışıklı, boylu poslu. Seninle yürüyüşlere gidiyor, birlikte gezmelere gidiyorsunuz, çocuklarla ilgileniyor, ev işlerinde sana yardım ediyor. Oysa benim eşim bunların hiç birini yapmıyor" dedim. Sen misin diyen. Arkadaşım eşini feci şekilde benden kıskanmaya başladı. Sürekli üçümüz oturur, konuşur, sohbet ederdik. Bu sözlerimden sonra, üçümüz oturamaz olduk. Hatta bir seferinde "Çok istiyorsan eşim evde yanına gidebilirsin" diyerek çirkin bir laf etmişti. O laftan sonra da eski samimiyetimiz kalmadı. Sadece merhabalaşır olduk. Aramız bozuldu!
Yani diyeceğim ne yapsam yaranamıyorum.
Artık bana eşlerini anlatan arkadaşlarıma cevap vermiyorum, ya da konuyu değiştirmeye çalışıyorum. Çok ısrar edenlere de bu yazımı göstereceğim.
Ben zaten eşimden şikayet etmeyi bırakalı yıllar oldu. Onu olduğu gibi kabul etmiş durumdayım. Kol kırılır, yen içinde kalır prensibine uyuyorum. Çünkü biliyorum ki, hepimiz kendi sorunlarımızı ancak kendi başımıza çözebiliririz. Başkasının sözüyle hareket etmemeliyiz.Kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Kimsenin tavuğu kaz değil. Dikkatli bakın diyorum. O komşuda gördüğünüz kaz değil tavuktur.
Tavuk gerçekten iyi bakın!
Karısı da kız değil.Yaşı başını almış komşunun eşi.
Dön de bir eşine bak. İnan bana dikkat edersen, eşinin çok güzel yönlerini bulabilirsin. Kimse kusursuz değildir ama her insanın sevilecek iyi bir tarafı mutlaka vardır.Kötü biri olsaydı sen bir zamanlar ona öyle çok aşık olmazdın değil mi?

25 Kasım 2015 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar