Kaçış

Geçmiş zaman hayallerine dalıp dalıp gitmelerdeyim. Sormalı mıyım 'Neye yarar?' diye..
Geleceğe bakamayan kör gözlerim, geleceği çizemeyen sağlam ellerim ve oturmaktan ağrıyan ayaklarım bugünü yaşıyorlar. Yaşamak buysa..
Her yerde insanlar; imrendiğim, öyle olmak istediğim, olamadığım.
Her baktığım yerde bir kadın; yoldan geçenler, balkonda oturanlar, içeriye girenler, dışarı çıkanlar, hiç çıkmayanlar, işten eve gidenler, başka yere gidenler, geri dönmek istemeyenler.. Hepsi çeşit çeşit; ama hepsi aynı. Hiçbiri sen değil.
Baktığım her yerde bir çocuk; ve iki kişilik bir ordu etrafında. Tank gibi bir arabada etrafa el sallayan general ve sadık askerleri. Bir el işaretiyle ölebilecek, coşkulu, hayat dolu, yorgun ama mutlu, kendini gerçekleştirmiş askerlerin biricik komutanları.Hepsi çeşit çeşit ve hepsi aynı.Hiçbiri komutanım değil.
Baktığım her yerde bir adam; hayatın hallerini kabullenmiş, işinde gücünde ve ailesiyle, çalışan veya çalışmayan ama yaşayan, yaşama tutunan, gözleri ve kulakları açık, elini iyiye ve kötüye uzatan (ama uzatan), adımlarını basa basa yürüyen, gözleri görse de görmese de bakan, ama bakan, ama yürüyen, havada asılı durmayan bir adam. Her yer onlarla dolu. Hepsi çeşit çeşit ama hepsi aynı; hiçbiri ben değil.
Başka bir hayatmış gibi bakıyorum hayatıma, bir pencereden dışarıyı seyretmek gibi. Bedenim yürüyor, çalışıyor, acıkıyor, şişmanlıyor, kalbim çarpıyor, aklım, aklım çalışmaya üşeniyor, içimin içi acıyor ama tüm bunlar aslında tadı olmayan tatlı bir narkozun etkisi altında flu ve ılık akıntılar sanki.
Kaçış belki de doğru sözcük. Var olmaktan kaçış, insan olmaya çalışıp tek özelliği sosyal olmak olan insanlardan kaçış, kabullenmekten kaçış, isyandan kaçış, konuşmaktan kaçış; sessizlik ve yalnızlığa doğru yöneltilen bir yolda korkudan ve anlamsızlıktan (biçare) kaçış.
Her şeyi kabul etmek lazımmış: Erkeği, kadını, aşkı, ayrılığı, nefreti, hüznü, mutluluğu, ruhun ve bedenin ölümünü de.
Her şeyi sevmek lazımmış: Erkeği, kadını, aşkı, ayrılığı, nefreti, hüznü, mutluluğu, ruhu, bedeni ve ölümü de.

06 Eylül 2011 2-3 dakika 9 denemesi var.
Yorumlar