Kadın Kimdir İnsan mıdır Biz Kimiz

Kadın ikinci sınıf bir varlık değildir; kadın, sadece senin cinsellik dürtülerini doyuracağın bir araç değildir; kadın, senin çocuklarına bakacak, ev işlerini yapacak hizmetçin değildir; kadın, davranışlarını sana göre ayarlaması gereken sana bağımlı bir yaratık değildir; kadın namusun değildir; fiziksel gücünün olması kadına istediğini yapabilme hakkı vermez sana; kadın, seninle eşit haklara sahip bir bireydir; bu dünyada erkek ne ise kadın da odur; senin ne kadar yaşama hakkın varsa, onun da o kadar vardır; senin yaşamını ne kadar bağımsızca biçimlendirme hakkın varsa, onun da o kadar vardır; kadın, üstünde tahakküm kuracağın, hak iddia edeceğin bir nesne değildir. Kadın, insandır, insandır, insandır... Burada sorulması gereken soru şu: sen ne kadar insansın?

Gerçekten utanıyorum. Böyle insanların halen var olması çok acı birşey. İdam edilmesi gerekli diyen var, linç edilmeli diyen var, ancak ölüm onun için kurtuluş olur. Yargılamalıyız kendimizi neden bu ve buna benzer olaylar süre geliyor. Yok mudur bunun çaresi. Elbetteki vardır. Peki nedir? Benim şahsi düşüncelerim var ve bunun siyaset ile ilişkilendirilmesini istemem doğrusu. Fakat toplum olarak bazı gerçekleri kabullenmek zorundayız. Adaletsizliğin zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. İnsanların sınıflandırıldığı bir döneme geçtik. Bilinçlenmesi beklenen insanlar tam tersi bir tepki vererek bilinçsizliğin dibine vurmuş durumda. Suçluların ödüllendirildiği bir dönem diyebiliriz.

Pazarlık edercesine başlamak istiyorum. Malum yeni dönem köleleştirme dönemi. Hepimizin bildiği gibi son yıllarda binlerce kız çocuğu öldü öldürüldü katledildi ve de satıldı köle pazarlarında. Söyleyip şöyle devam etmek istiyorum:
''Gel vatandaş gel sen de gel bu ülkede tecavüz etmenin indirimi var. Erkek olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum düşünsene yakılmıyorsun öldürülmüyorsun...

Kadın programında, '' babam bana tecavüz etti'' diyen kızı öldürüp, ''babasını kamuoyunda mahcup etti'' indirimi alan var.

Eşini katledip, '' kot giyiyordu, piercing takıyordu, çantasında doğum kontrol hapı buldum'' indirimi alan var.

Tanımadığı birine saati soran eşini delik deşik ederek öldürüp ''cilve yaptı'' indirimi alan var.

Tecavüz edip, hamile bırakan, sonra da ''zaten bakire değildi'' indirimi alan var.

Ormanda saldıran, döve döve çırılçıplak soyan, ancak astım krizi geçirecek bayılıp yakalanınca, ''isteseydim yapabilirdim'' indirimi alan var.

Üvey kızına tecavüz edip, ''kızın ruh sağlığı bozulmadı raporu''yla indirim alan var.

Tecavüzü kameraya kaydeden sapık ''eski sevgilisiymiş'' indirimi aldı. tecavüzde bağırmıyorsa rıza göstermiş sayılır indiriminden faydalanan var.

Tecavüz ederken suç üstü yakalanan adam, henüz tecavüz gerçekleşmediği için ''yarım kaldı'' indirimi aldı bu memlekette...

Okuduğunuz gibi çok acı bir durumda olduğumuzu gözler önüne sergiliyoruz. Bugün de genç bir bayan kardeşimiz vahşice katledildi. Erkeklerin taşıyamayacağı kadar ağırdı cenazesi Özgecan Aslan kardeşimizin. cenazesi kadınlar tarafından kaldırıldı.

Ey kardeşlerim lütfen biraz oturup düşünelim. Kimin ne olduğu için değil sadece insan olduğu için, sadece insan olduğu için elimizi vicdanımıza götürelim...

Oturup siyaset yapma zamanı değil tartışıp kavga etme dönemi de değil. Sadece neyi niçin yapıyoruz ve kime hizmet ediyoruz. Gerçek değerlerimizi kaybetmeden, kardeşi kardeşe düşürmeden, insanları siyah ve beyaz diye sınıflandırmadan, geçmişimizin değerlerini koruyarak sessizliğimizi bozalım. Otomobil kullanan kadınları kırbaçlatan kral için değil #ÖzgecanAslan ve öldürülen diğer kadınlar için yas tutalım. Lütfen arkadaşlar bir kez tarafsız düşünelim.

Ve biz erkekler; kadın nedir kimdir gerçek değerinin farkında değiliz. Bunu sormadan bilmemiz gereken ilk gerçek bizim annelerimizin de bir kadın olduğunu bilmemizdir. Ne diyebilirim ki
Kadın karnına koca bir dünya sığdırdı, biz dünyamıza bir kadını sığdıramadık.'

14 Şubat 2015 3-4 dakika 14 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 9 yıl önce

    İnsan her satiri okudukca dibe vuruyor. Bize uyanis gerek gerisi teferruat. Kadinligin bu ulkede bi degeri kalmadi artik. Nedir bu cahilligin sonu mechul. Bazi erkeklerin ki genellemek ayip olur cunku farkindalikla yazilmis bu yazi bi erkege ait, Beyinleri orumcek agli. Gecmisten suregelen bi sacmalik bu. Kimse kusura bakmasin, hep soylemisimdir ve yine soyleyecegim; Bu sapkinlar insan sifatina layik ise ben sadece KADİNİM!

    Evet gercekler acitsada cok guzel bir yaziydi. Tebriklerimle..

  • 9 yıl önce

    öncelikle çok çok teşekkür ederim. kadına verilen değere gelirsek söylediklerinizde çok çok haklısınız. ne yazık ki ben erkeğim demekten utanacak durumdayım :(