Kadın Olmak 1

Kadın bunalım için de,küçük kızıyla konuştuktan sonra,valizini toplar ve çalışmak için evden gider.
Arkasına bakmadan sessizliğine gömülerek aklı küçük kızında kalmış olsa da için için ağlayarak.
Biraz huzur diler tanrısından Tanrı onunda yaratıcısıdır ve koruyucu melekleri nerededir ki şu an yanında yok?

İsyan eder gelmişine geçmişine varlıklı bir kadın nasıl olurda evini terk edip,başka bir ailenin evinde yardımcılığı kabul eder?
Bu kadar mı çaresizlik boynunu bükmüş bu kadar mı aciz kalmıştı?
Geçmişini değiştiremezdi ama geleceğini değiştirebilirim diye düşündü kadın ve yeni yaşayacağı evin yoluna doğru Hay bu benim kötü kaderimin içine edeyim ben diyerek baş kaldırmıştı bir kere geri dönüşü olmamalıydı bu kararının.
Ve çocukluğunun ilk geçtiği yere götürmüştü kaderi kadını ilk defa çalışacağı için biraz içinde burukluk yaşıyordu.
Gerçi yapacağı işi 28 yıldır yaptığı halde kimse kıymetini bilmemişti Tek istediği takdir görmek ve kıymetinin bilinmesiydi.
Yolculuk yormuştu kadını ve ona gösterilen odaya girdi karanlık ve çok soğuktu odası odada bir kanepe birde masa vardı kanepenin üzerin de ise üzerine örtüneceği battaniye vardı.
Zoruna gidiyordu maddi durumu iyi olduğu halde ne işi vardı bu tanımadığı insanların evinde?
Bunalıma girmiş ve kendi kendini tedavi ediyordu aklınca kızı gelmişti aklına gözyaşlarını tutamamış ağlıyordu kendini hiç bu kadar sahipsiz yalnız hissetmemişti.
Artık beni benden başka anlayan ve beni benden başka seven yok ne çocuklarım nede ailem anlamadı, ne de yanım da oldular deyip usulca kanepeye uzandı battaniyesini üzerine örtüp uyumaya ve her şeyi biranda unutmaya karar vermişdi Dişlerinin titremesiyle birden irkildi soğuktan donuyordu tıpkı yüreğinin üşüdüğü gibi vücudu da üşümüş dü.Sabah erken uyanmam gerek kahvaltı hazırlanacak yediğim ekmeğin karşılığını çok iyi çalışarak vermeliyim deyip üşüyerek uyudu kadın.


Devam edecek.

11 Aralık 2012 1-2 dakika 43 denemesi var.
Yorumlar