Kadına Şiddet

Söze nereden başlıyacağımı bilemiyorum.Günümüzde kanıyan bir başka yara var oda kadına şiddet.Ya ne anlamsız bir olay koynunda sakladığın severek aldığın insana şiddet.Ne kadar aptalca ve anlamsızca geliyor insana.
Bizi karnında taşıyan annelere,aynı yastığa bir ömür baş koyduğumuz eşimize kızımıza şiddet nekadar kolay geliyor bazı örümcek kafalılara.Evlenene kadar kur yaparlar evlendikten sonra başka bir insan sıfatına bürünürler.Oysa o cefakar kadınlar bizler için yoktan var etmeye çalışırlar.Akşam eve gelince önümüzde sıcak bir yemek,gülümseyen bakışlar ile karşılıyan bayanlara şiddet yapmak aptalca.Kişi kendini onun yerine koysa acaba ne yapar.Birde öyle baksa olaya zaten şiddet anlamsız gelir ama birazda cahillik var işin içinde.Bir ata sözü vardır.^^Kişi başkasının yumruğunu yemedikçe kendi yumruğunu demir sanırmış^^bence anlamlı bir söz.Nedemek ya kadına vurmak hangi toplumdayız biz.Kahveden eve ağzı sigara kokup eve gelince evdekine şiddet yapmak.Bence biraz tv deki haberler den esinleniyor böyle aptal zihinler.Şu sıralar baya bir reklam oldu bu haberler.Oysa acıncak hallererine eylem yaparak,yani şiddete baş vurarak kendilerini ERKEK sanan geri kafalılar savunmasız insanları acımadan kıyarlar iken nasıl bir duygu içindeler bilemeyiz.Bence en ağır cezaya çarptırılmaları gerekir.
Çocuklarımıza iyi bir örnek olmıyan bu davranışlar ileride sorunlu insanlar olarak yetişecek çocuklar için kötü bir davranış.Lütfen artık şiddete dur diyelim.Bayanlar bizler tarafından sevip,sayılması için yaratımış insanlardır.Unutmayalım cennet anaların ayakları altındadır.

07 Ocak 2012 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    Sanırım içi dışı bütün aksamlarıyla iflas etmiş insanlarının yaşamak hakkından haksız hukuksuzluğun zirvebaşında oturanlara tepeden tırnağa peşkeşe bağlamış bozuk düzenlerin en bilindik ortak özelliğidir yaşamsal konubaşlıklarını saptırmak. Şiddet de öyle. Ona şiddet buna şiddet diye ayırdetmenin derin dürtüsünde toplumu her bulduğu fırsatta ayrıştırıp güçsüzleştiren sinsilik yatar. Çünkü sebepli sebepsiz her türlü ayrışımcılıktan bu sömürücü keneler oldukca varlıklı bir şekilde beslenirler. Kadına şiddet diye bir kavramla gerçekten iyi niyetli olarak üstesinden gelme çabası yatmaz böyle sülüklerin esas maksadında. Aksine konuyu eveleye geveleye aşındırıp yıpratır. Hem şiddet, ille kırbaçla kamayla da olmaz ille. Bazı şık ve şirin öldürücü laflar bile en dramatik şiddetin uçbağıdır. öteki taraftan, kadına şiddeti uygulayan yarma adamsa, gene herhangi bir kadının yarı yarıya eğitimiyle olmaktadır...Yoksa değil mi..?..siniz...?