Kadınlar günü

İnsanlık yaratılış itibari ile kadın ve erkek olarak yaratılmıştır. Herkese sorumluklar vermiştir. İnsanlık yaratılırken eşit olan yaratılmış, hiçbir cins bir birbirine üstün gösterilmemiştir.
Erkelere ne kadar sorumluluk verildi ise kadınlara da aynı sorumluluklar verilmiştir. Erkekler yüklerin kendilerinde olduğunu ne kadar iddia etseler de aynı derecede hatta daha fazlası kadınlarda dır.
Şöyle ele alırsak erkek dışarıda çalışır evin nafakasını sağlamaya çalışır. Kadın ise evin organizesini en iyi şekilde yapmak zorundadır. Evin işleri kadında çocukların eğitimi kadında, evin ekonomisi kadında, evin dışa açılımı da kadındadır. Kısacası her işin başında kadın gelir.
Ailenin mutluluğu da kadınların elindedir. Kadın eğer evini aile ortamını güzel düzenlerse o ailede mutluluk ışıkları yanar. O ailede hayat ve huzur ortamı olur. Kadın her açıdan mutluluk dağıtan pınar gibidir. Aktıkça huzur ortamı da artar.
Her unsur kadındadır kadın olmadığı zaman her şey alt üst olur. Çünkü o öyle bir yaratık ki yaşam boyunca daima aile ve çevresinde her zaman önde gelen bir eleman olarak her işte eli vardır.
Günümüzde kadınlar cinsiyet olarak cinsi meta olarak görülmesi de hiç hoş bir şey değil. Tapılacak insanın neden cinsi meta olarak kullanıldığını akıl erdiremiyorum. Ayrıca kadınlara yapılan iskençe ve şiddetlere anlam vermemekte deyim.Kadın çalışır çabalar ve hayatını idame ettirir. Her şey onda biter .
Kadınlara yapılan haksızlara karşı olarak onları anmak için bir güne sığdırılmasını da karşıyım. Çünkü tapılacak olan insan neden bir günde anılsın. Bence her gün kadınlar günü olmalı kadınlar her gün ve her an iyiliklerle yad edilmeli onun yüklendiği sorumluluk ve hüviyetleri ile ilgili saygı göstermeliyiz.
Kadınları yalnız bir günde değil daima anmalıyız. Eşimizi annemizi kız kardeşimiz tüm bayan dostlarımızı yalnız bir günde değil ömür boyunca anmalıyız. Çünkü kadınlar bizim baş tacımız.Her şeyimiz onlar.
Son söz olarak günü ait olarak tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum.Bir günde değil ömür boyu kadınların günleri olduğunu belirtiyorum
Selam ve saygılarımı sunuyorum.

08 Mart 2009 2-3 dakika 25 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar