Kadir Gecesi

Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır!..




Beş ayetten oluşan Kadr(Kadir) Suresi;

"Şüphesiz biz O'nu Kadir Gecesi'de indirdik/Kadir Gecesi'nin niteliğini sana gösteren nedir?./Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır./Melekler ve Ruh o gecede, Rab lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner./Bir esenlik ve huzur vardır;sürüp gider o,tan yeri ağarıncaya kadar.." diyor.


Yüce Allah ne demek istiyor olabilir?..


Herkesin Kadr'i kendine ,doğrusunu Allah bilir.. diyerek ben anladığımı ifade edeyim.
Kendinize ve içinde yaşadığınız evrene öyle bir şey yapacaksınız ki,öyle bir konuma geleceksiniz ki; geldiğiniz konum,yaptığınız şey "o an" itibarı ile sizin Kadir Gece'niz,sonrasında getirdikleri ile de "bin aydan daha hayırlı" işlere vesile olacak.Kendinizden başladığınız bu şey için melekler ve ruh ha bire size yardım edip duracak ve bu Rab'bin izini ile kesinleşecek.Sonucunda bir esenlik,huzur olup ta ki siz ya da yaptığınız şey tan yeri gibi aydınlık olana değin devam edip duracak..
Kendini bilmek olabilir mi?..Olabilir..Kendini tanımak olabilir mi?..Olabilir..Rab'bini bilmek olabilir mi?.. Olabilir..Alemleri ve Alemlerin Rabbini bilmek olabilir mi?.. Olabilir..Makrodan mikroya,mikrodan makroya dair her ne var ise anlamaya çalışmak olabilir mi?..Olabilir..Yaşadığımız bu evrenin var olmuş her şeyi ile bizlere sorumluluklar yüklediğini,Dünya denilen küçücük yerde olmanın bir ayrıcalık değil,bir geçiş istasyonu olduğunu,bize ait olmadığını söylemiş olabilir mi?..Olabilir..Yaratılan her şeyle bir bütünlük içerisinde,etkileşim-değişimlerle dönüşebileceğimiz,dönüştürebileceğimiz sonsuzluklar üzeri sonsuzluklar kadar küçük birer parçacıklar olabileceğimiz olabilir mi?.. Olabilir..


Bakın, peygamberler nasıl geçirmişler o muhteşem gecelerini ve "bin aydan daha hayırlı" işlerini nasıl yapmışlar?..Hz.Musa, Sinay Dağı'nda "On Emir" ile insanlığın özgürleşmesi ve adalet içerisinde yaşayabilmesi için "Hak'kın gelmesi ile Batıl'ın zail olduğunu", Hz.İsa, "Bir insanın bir insanı yargılama yetkisi yoktur!.." diyerek adaletin mülkün temeli olduğunu,Hz.Muhammed, Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'nda "Alemlere rahmet olan Kuran-ı Kerim"ile kendi Kadir Gecesi'ni ve "bin aydan daha hayırlı" işlerini Allah'ın vahiyleri ile yapmış..Örnekler çoğaltılabilir..


Gelelim sıradan insanların kendi Kadir Gece'lerine ve "bin aydan daha hayırlı" işlerine;

Yunus;Taptuk Emre'de "Bizim Yunus" ile,Hoca Ahmet Yesevi;"Divan-ı Hikmet" ile,Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî; Şems-î Tebrizî ile buluşup "Mesnevi"si ile,Ömer Hayyam; Binom açılımı ile,Uluğ Bey; kuşcusu Ali Kuşcu'nun matematiği ile,Kerim Erim; ilk doktorası ile,Biruni;trigonometrik fonksiyonlarda yarı çap ile,Galileo Galilei;Copernicus'un "Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüşü" ile,Hipokrat;'Primum non nocere'(Önce zarar verme!..)ile,Louis Pasteur ; kuduz aşısı ile,Neil Armstrong; Ay yüzeyine ilk adımını atması ile,Hezârfen Ahmed Çelebi; kendine kanat takıp Galata Kulesi'nden aşağıya atladığında,Wright Kardeşler(Orville-Wilbur) kendi uçaklarında havada süzülürken,Alexander Graham Bell; bakır telin içerisinden sesini geçirerek,Guglielmo Marconi;sihirli kutu Radyo ile,Heinrich Rudolf Hertz; görünmeyen her şeyi bulu,kayıt edip takip eden radarı ile,Arthur Korn;fotoğrafları,belgeleri telden geçirerek(fax) ile,Walter Hunt; basit ama herşeyi bağlayan çengelli iğne ile,Keşiş Gerbert; zamanı durduramayan ama belirleyen mekanik saati ile,Barthelemy Thimonnier; iğneden ipliği vızır vızır geçirip dikiş makinası ile,Karl Linde; Buzdolabı ile, W.A.Cockran ; kadın olmanın zorluğunu bulaşık makinasının rahatlığı ile,Ala Fischer; o da bir şey mi diyerek hemen ardından çamaşır makinası ile,Nicolas Conte; kurşun kalem ile,Louis Barbier; kendisi kör kör körler alfabesi ile,John Logie Baird;müptelası olduğumuz televizyon ile,Michelangeli di Lodovico Buonarroti Simoni;Rönensans Dönemi eserleri ile,Leonardo di ser Piero da Vinci;Monsa Lisa'sıyla,Tesla..Hele ki Nikolas Tesla;elektiriğe dair her ne var ise denilenleri ile..vd


İsimleri ve yaptığı işleri sıralayıp sıkmak niyetinde değilim. Şayet sıkmış isem de "bla..bla..bla.." diyip geçiştirebilrsiniz!..


İşte.. Kadir Gecesi bana göre bu da olabilir!.. "Bin aydan daha hayırlı.." denilen belki de böğle bir şey de olabilir!..


Kim bilir?.. Doğrusunu Allah bilir..



Amel Defteri/

13 Temmuz 2015 3-4 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (3)
  • 8 yıl önce

    "Seçhi Kurulu"na teşekkür ederim..Sağ olun , var olun..:-)

  • 8 yıl önce

    Ne güzel ne mübarek bir gecedir layıkı ile eda edebilmek kulluk bilinci içerisinde ne güzel...👍

  • 8 yıl önce

    Ahmet bey, teşekkürler..:-)