Kanuni Ve Fetva

TRT ekranlarında bir kadın orta yaşlarda,Otuziki dişini sürekli meydanda bırakan, adeta yüzüne yapışmış gibi duran sürekli bir gülümseme hali, rifai tarikatından mı?, mevlevi tarikatından mı? ben bu işlerden pek anlamam.

Çünkü, mezheplere de, tarikatlara da, cemaatlere de karşıyım. Tüm bu oluşumlar peygamberimizin ölümünden sonra ortaya çıkmış ve hem dinimizi bölerek, hem de bilgileri gereğinden fazla karmaşıklaştırıp, dinimizi zorlaştırarak, halkın anlamasını engelleyip kendilerine maddi ve manevi çıkarlar sağlamış şeyhler, şıhlar gibi dini sınıfların ortaya çıkmasına neden olmuşlardır.

Ayrıca, geçmişte Batıdan çok ilerde olan İslam uygarlığının geride kalmasına neden olmuşlardır.

Hepimiz biliyoruz ki, İslamda, hristiyanlıkta olduğu gibi, ruhban sınıfı yani ayrıcalıklı din adamları sınıfı yoktur.

İlk zamanlarda bu özelliği İslamın güzelliği olmuş ve kültürünün ilerlemesini sağlamıştır.

Zamanla İslamda da yukarıda yazdığım, bir tür ruhan sınıfı oluşumu İslam dinini ve kültürünü olumsuz etkilemiş. Batı kültürü atak yaparak pekçok konuda önümüze geçmiştir.

Şimdi, Mısır ve Tunus'taki çoğunluğu İslam halklar, bu geri kalmışlığa, batıllığa dur demek ve evrensel doğrulara ulaşmak için direniyorlar. İnşallah sonuçlar olumlu olur. İrandaki gibi "yağmurdan kaçarken doluya tutulmazlar".

Neyse, gelelim saadete, bu hanım "Padişahlardaki Peygamber Sevgisi" ile ilgili bir kitap yazmış.

Kitabında Kanuni'nin saray bahçesine zarar veren karıncaların öldürülmesi için bile Şeyhülislamdan fetva(izin) istediğini Şeyhülislamın da "ahirette karıncalar senden davacı olur." diyerek karıncaların öldürülmesine izin vermediğini söyledi.

Daha ne gerçeklikten uzak, masallar, masallar.

Uyu ey halkım uyu, Allah rahatlık versin.

Birazcık kafası çalışan her Ademoğlu benim sorduğum soruyu sorar sanıyorum. Arkadaşlar.

- Kanuni, kendi özbeöz oğlunu, can arkadaşını, Hürremin hırslarına köle olup öldürtürken de Şeyhülislamdan fetva aldı mı?

12 Şubat 2011 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    Bilgi içerikli bir yazı elinize sağlık böyle yazılar yazarsanız kaçırmadan okuyacağım.