Karanlık Hediye

Hayat bana kalırsa geriye dönüp baktığında anlatabildiklerin , yazabildiklerindir.Biz eğer geri dönüp baktığımızda gülümsüyorsak yaşayabilmişizdir aslında. Fakat şimdilerde mutluluk , hayat hukukunun lağvedilmiş bir kuralına dönüşmekte.Şimdi düşünüyorumda eskilerde bin bir müşkülatla elde edilen ufak bir mutluluk tüm aileyi gülümsetmeye yeterken bizler gülümsemek nedir bilmiyoruz.Kendi hırslarımıza yenilip bir gaflet uykusuna dalıyoruz.Bizi bu gaflet uykusundan uyandırabilecek tek bir şey vardır bence daha mutsuz olmak , gerçek mutsuzluğu tatmak.Ailemizden birini kaybetsek ,değer verdiğimiz şeylere zarar gelse ne olurdu hiç düşündünüzmü ? Hissetiğiniz  o acı hangi mutsuzluğa bedel olabilir ki .Peki ya olacak bütün bunların zamanını bilseniz yani bir çoğumuzun hayali olan geleceği görebilseydiniz her anınızı bir saatli bomba önündeymişcesine yavaş ve tedirgin yaşasaydınız şimdiki sahip olduklarınızdan hala mutsuz olurmuydunuz ? İşte bu evreni yaratan yaradan bu yüzden geleceği karanlık bir örtüyle örtmüş bence biz bu örtüyü kaldırmayı hayal etmektense anı yaşamalı ve yaradana bu karanlık hediye için teşekkür etmeliyiz.

24 Kasım 2020 1-2 dakika 35 denemesi var.
Beğenenler (8)
Yorumlar (2)
  • 3 yıl önce

    Hayat akıp gidiyor son sürat bir nokta kadar küçük ve aciz varlıklarız aslında, o nedenle sahip olduklarımız hiç bir şey ile buna hayatımızda dahil böbürlenmeye gerek yok. İyiliklerdir bizi dünyada da ahirette de kurtaracak olan. Gece karanlıktır mutlaka, ama her gecenin de bir sabahı vardır, gece ilerleyip de sabahı doğurur, işte onda insan da yüreğini soğutur... Kısa olmuş Gizem Hanım daha uzun yazmaya çalışın siz de bu yetenek var. Kutlarım ...

  • 3 yıl önce

    Teşekkürler Ahmet bey aslında sizinde dediğiniz gibi bazen insanlar hayatta ne kadar aciz olduklarını unutup böbürlenmeye kalkıyorlar .İşte o zaman geleceği örten karanlık onların kalplerini sarmalıyor.Değerli yorumunuz için tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum size.