Kendi cinsini sevmek üzerine

Bu yazıyı Selim İlerinin Yarın yapayalnız romanını okuduktan sonra yazıyorum.
Aynı türden bir insanı sevmek ne kadar gerek dinler, gerekse ahlak, gerekse insan onuru tarafından tepki görse de bu bazen kaçınılmaz oluyor. Bir hastalık olduğu aşikar söylemek de fayda var.

Bakıyoruz pek çok tanıdık sima var. Ve bunu kendi tercihleri olarak görüyorlar ki sonuna değin yanlarındayım uygun bulmasamda.

Türkiye' de en bilinen kendi cinsini seven hemcinsim Sayın Cemil İpekçi dir. Her ne kadar hayat tarzıyla ilgilenmesem de moda açısından (aynada bizi mutlu ediciler) önemli bir insan. Yardım severliğini söylememe gerek yok. Ve merhametli yüreğinide. Avrupa da bunun örnekleri daha çok her ne kadar Radzinger (papa benediktus) bunlara savaş açsa bile başarılı olduğunu diyemeyiz. Elton John, Metalica grubunun yakışıklı solisti (ismi aklıma gelmiyor bağışlayın), ve diğer kendi cinsini seven kadın seviciler ve daha adını bilmediğimiz sıradan insanlar.

Bir Alman ata sözü der ki; herkes kendi kaderinin demircisidir.
Bu insanlara hoş görülü olabilmeliyiz.Herkesin yaşama hakkı vardır tasvip etmesek dahi. Saldırı da bulunmak, lanetlemek, dolaylı yoldan sözlü taciz etmek hoş bir davranış değil. İnsan haklarına aykırı bir durum olur.
Tıp bunun çaresini buldu diye okumuştum, fakat çoğu insan tedavi olmayı red ediyor ki saygı duyarım. Demek istediğim her hayat başladığı gibi bitmez.
Onların aşık olabilmesi garip geliyor halbuki her on koç dan biri işlevsiz yani kendi cinsine ilgi duyuyor, bu örneği niye veriyorum hastalık insanlara özgü değildir.

Edebiyat dünyamızında zenginliğidir bu yazar ve şairlerimiz. Küçük İkender in şiirlerini sevmeyebiliriz fakat toplumu okumamaya teşvik etmek deli saçmasıdr. Keza gerek şiirleri gerekse romanlarıyla gönlümüzde taht kurmuş Murathan Mungan da yine kendi cinsini sevmeyi tercih etmiştir. Biz de yazılarını sevmeye ve okumaya devam edeceğiz. Kadından kentleri okumakta fayda var.
Bence o aynı cins birine aşık olmak yadırganmamalı bunu söylerken onlardan biri olduğum anlaşılmasın. Sebeb aramak yersiz onlar mutluyken haleti ruhiyeleriyle. Dinimiz bunu kesinlikle yasaklamaktadır. Hatırlayalım Lut peygamberimizin dönemini. Kavim insanlar yola gelmeyince helak edilmek zorunda kaldı. Bakın uyarmaya rağmen düzelmeyen kavimlere yapılacak son şeyi Alemlerin Rabbi olan Allah yapıyor kullarına yaptırmıyor. Hatırlayın melek gödermişti. Karısı da kafirlerdendi.

Yazının özeti şu: insan hayatı en kıymetli olandır. Ve istesek de istemesek de saygı duymalıyız. Sapıkları kastetmiyorum. Güzel ve aşk dolu günler sizinle olsun

23 Ocak 2009 2-3 dakika 35 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar