Kıldan Tüyden Sebepler!

Bazen basit bir kıl bize neler çektirir. Hiç bir şeyden çekmedim şu kıldan çektiğim kadar deriz. Kıllar yolunu şaşırır bazen çıkamaz. Aynı insanlar yollarını şaşırınca sorun yaşadıkları gibi, kıllarda yollarını şaşırıyor ve kıl dönmesi denen bir durum oluşuyor. Kıllar çok inatçı olabiliyorlar. Aynı kıl insanlar gibi. İnanmıyor musunuz? O zaman siz kıl dönmesinden ameliyat olmadınız, ya da yakınlarınızdan biri olmadı. Gidin bir sorun kıl dönmesi yüzünden bazıları neler çekiyor öğrenin derim. Sadece bir kıl. Dönemediği için şişip kalıyor. İntihap yapıyor. Ağrı yapıyor. En kötüsü de çok kötü bir kokusu oluyor. İnsanlar oturamaz oluyor ve genellikle de oturarak çalışan insanları bulan bir rahatsızlık olduğu söyleniyor.
"Aman ne olacak gider ameliyat olurum. kurtulurum." diyenler olabilir.
Kurtulunmuyor efendim. Bir kere de kurtulduysanız şanşlısınız. Bir kere- üç kere- beş kere hatta yedi kere kıl dönmesinden ameliyat olanları tanıdım. İşte bu kişiler diyorlar.
"Hiç bir şeyden çekmedim, şu bir kıldan çektiğim kadar."
Gerçekten Allah kılında hayırlısını versin. Kıl deyip geçmeyin çıkamadı mı, yolunu şaşırdı mı yapmadığını bırakmıyor insana.
Neden iyileşemiyor diyeceksiniz.
Vücut yapıyormuş. Hiç bir sebebi yokmuş ve ameliyattan başka bir yöntemle de kurtulunamıyormuş. Bitkisel yöntemlerle kurtulanlar var mdır bilemiyorum ama benim tanıdıklarım kurtulamıyor. Bu yüzden iş yerinden aylarca rapor alıyorlar. Kıl dönmesi ameliyatında yapılan lokal anestezi bünyeye dokunuyor. Yan etkileri çok fazla. Mesela baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü, ateşlenme gibi durumları oluyor. Daha sonra dikişler enfeksiyon kapabiliyor. Bir süre ağır antibiyotik tedavisi görüyor kişiler. Antibiyotikler mideye dokunuyor, yediğini çıkarıyor, yemek yiyemiyor.
Yani hiç umursamadığımız bir kılın insanlara neler neler yaptığını bilemezsiniz. Bu durumları yaşayan bir yakınınız yoksa inanmakta zorlanırsınız. Benim aynen bu sorunları yaşayan bir yakınım var ve o diyor.
"Hiç bir şeyden çekmedim şu kıldan çektiğim kadar."
Sadece küçücük bir sivilce yüzünden üç kere ameliyat olan bir yakınımı tanıyorum. Sadece bir sivilce. Büyüyor, intihap yapıyor, ağrı yapıyor ve oturamaz oluyor.Üçüncüye ameliyat olacak. Ona da bünye yapıyor diyorlar. Bu tür rahatsızlıklarda insanın poposunda oluyor. Poponu herkese açman gerekiyor. Kadında olsan, erkekte olsan fark etmiyor sanırım. İnsan utanıyor! Sürekli pansuman yaptırmalı insan ameliyat yerine. Yani poposuna. Uzun bir süre poposunun üzerine oturamıyor ameliyat olan kişi. Dikişleri aldırması gerekli. Pansuman pansuman..!!! .Her gün pansuman!
Yine bu yakınım da diyor.
"Hiç bir şeyden çekmedim şu sivilceden çektiğim kadar" sadece bir sivilce. Aylarca acı çekmenize, işe gitmenize, oturmanıza, hareketlerinizin engellenmesine sebep olabiliyor.
Yine bir yakınım varislerinden neler çekiyor. Varis öğretmen hastalığı derler. Ayakta duran kişilerde olur derler. Alakası yok. Bu tanıdığım kişi çok zayıf. Üstekikte bekar. Yani kimseye hizmet etmesi gerekmiyor. Üstelik çalışmıyor da ama varislerinden neler çekiyor. Hele de şu varis çoraplarından...
Varisleri olan bir yakınınız yoksa inanmazsınız yazdıklarıma.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Bir kıl, bir sivilce, sadece basit bir variste

20 Ocak 2016 3-4 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar