Kızlara Laf Atmayı Sanat mı Zannediyor Erkekler

Çağ ne kadar ilerliyor diye düşünsekte, medeniyetin bu beşiğinde bile hala geri kalmış beyinlerin azizliğine uğruyoruz zaman zaman. Hala sosyal yaşantımızda bu tür manzaralarla karşılaşmak şaşırtıyor bizi.

Benim gençliğimde de bu tür sorunlarla çok karşılaşıyorduk. Zamanla geçer dedik lakin geriye dönüp baktığımda arpa boyu yol gitmemişiz ne yazık ki. Toplu taşımalarda sıkça rastlanan bayanlara taciz olayı benim zamanımda da problemdi, hala aynı sıkıntıdan muzdarip bayanlar. Okula giden işe gidenlerin vay haline.

Bir gün yine işe giderken benim başıma aynı durum geldi, sustum önce çekildim otobüsün başka bir tarafına. Hatta bir kaç durak erken inmek zorunda kaldım. Ertesi sabah yine otobüste arkamdaki bey aynı şeye yeltendi, ama yemezler bu sefer tedbirliyim, elimdeki toplu iğneyi batırıverdim. Adam tabana kuvvet, neredeyse camdan fırlayacaktı.

Yine bir gün annemle, trenle Kartal'a yolculuk yapıyoruz, tren tıka basa dolu, tarih 18 Mayıs, lakin hava bunaltıcı bir sıcaklıkta, bir genç kız oldukça alımlı, hava sıcak olduğundan üzerine ince ve kolsuz bir bluz, altına yazlık bir pantolon giymiş elinde çantası malum bir yere yolcu. Tren durakta durmaya hazırlanıyor ,millette bir izdiham, o arada bir delikanlı kıza tacizde bulunuyor, kız avaz avaz bağırıyor, o kargaşada kimin yaptığı ne malum. Lakin bilet kontrol memuru geliyor, o delikanlının kaçak yolcu olduğu ve kıza onun taciz ettiği tespit ediliyor. Kız yere düşüp bayılmasın mı ? Tüm kadınlar ve yaşlılar delikanlıya saldırmasınlar mı ? Tabii annemle bende varız o saldıranların arasında.

Demem o ki yıllar geçmesine rağmen hala bu taciz olayı günümüzde sosyal bir yaradır. Bir genç kız akşam vakti sokağa çıktığında hemen ona başka gözle bakılıyor ve erkekler başlıyor laf atmaya. Sanırım gençlerin Avrupa'ya geçiş özlemi bundan kaynaklanıyor. Bu yüzden bunu yadırgamamak gerekiyor.

Kızlara laf atmayı erkekler sanat mı zannediyor.

Kamyonların arkasına yazılan arabesk sözler gibi, öyle kalıplaşmış sözleri var ki, bunları duymamak için kızlar yeni bir formül geliştirmiş, müzik çaları, kulaklıklarla dinliyor, böylelikle sözle tacizi duymamış oluyorlar.


Nedir bu kızların erkeklerden çektiği, onlardan çekindiği. Sadece onlar mı hakim bu dünyaya. Laf atsalar iyi, bazen küfür bile ediyorlar utanmadan, ar damarları çatlamış sanki. Sayın başbakanımızın her aile üç çocuk yapmalı sözü, şayet bir gün yasalaştırılırsa, zaten çoğalan nüfusun, düşünün bir gün nasıl felaketlere yol açacağını.

Zira her aileden bir kişi , bir çocuğun eğitim ve sorunlarıyla başa çıkamazken, birden fazla çocukla nasıl ilgilenecekler. Çocuk yapmak marifet değil, marifet topluma faydalı bir genç yetiştirmektir. Toplumumuzda düzeltilmeyen sorunlarla hala karşılaştığımız müddetçe de bunun mümkün olmayacağı korkusu bizi yeterince üzmektedir.

Gençlerin el ele, özgürce ve sınırlarını koruyorak sağlıklı bir dünyada yaşayıp, yollarına devam etmeleri dileğimle...

31 Mart 2012 2-3 dakika 74 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar