Kompozisyon Sınavından Sıfır Alsanız Bile yazın

Bunlar her konu hakkında olabilir, sınır koymak hayal gücünüzü kısıtlayacağından,dümdüz, uçsuz bucaksız, sonu olmayan bir yol olarak görebilirsiniz yazı çağırmayı.Sahiden puanlamalar hiçbir işe yaramaz,sizin isteğinizi kırmak için karşınıza çıkan engeller olarak görülebilir bu durum, aşılması zor değildir , fakat iradenizi kaybetmemeli ve nefsinize hakim olmalısınız.

Minimal değişimler oluk oluk çağrılardayken , ciddiye almazsanız küçümsemiş de sayılmazsınız, geçmiş yazılara set çekip ıslanmayı göze almış olmalısınız, muson yağmurlarında hem de. Kişinin ilk yazısı ,ilk çocuğu gibi midir peki? Tabiki değildir,anlatmak istediğim bu değil zaten.Düşüşlerin sertliği ayarlanmadıktan sonra çukura da düşseniz altın suyuna da düşseniz rüzgar aynı yönde sizi tahrik eder.

Eksen kaymasına doğru biraz da,yazılara karşı tavır takınmak kadar saçma, kendi yolumuza ışık tutan bir derebeyi, bir şövalye ya da uzak küçük bir ülkenin düşesi bile olsa ona aldırmayıp kendi merkezkaç kuvvetimizi hesaplamalıyız. Göreceli olarak aşırılıklardaki çözülmeleri zamanla daha iyi öğrenip , yazıları da bu doğrultuda sağlamlaştırdığımız zaman , doktrinler giderek küçülecek ve yeni boyutlarda çığlıklarımızı tutmak zorunda kalmayacağız. Özgürce yazmak için özgürce yaşamak gerekiyor ki en önemli nokta, yazıları beğenmeyip burun kıvıranlarla karşılaştığımız an hayal kurmayı bırakıp geleceği vurgulamalıyız.

29 Nisan 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar