Kötü Ancak İyiliği İspatlar

Kötülüğün ve kötünün o kadar çirkin ve pis olması ancak iyiliğin ve iyinin ne kadar temiz, pak ve güzel olduğunu ispatlar.
Sevdiğimin aşkı tezahür ediyor ve beni öyle çetin öyle nefs şeytan dolu savaştan, hatta hiç savaşmadan kurtarıyor, yani öyle kurtarıyor ki düşmanlar yürüdüğüm anda ortadan kayboluyor ben neye ve nereye yürüdüğümü bilmiyorum susayan biri nasıl dağdan dağa koşar ve yere vur emri gelir ve vurunca zemzem çıkar aynı da bende yanan biri olarak ordan buraya, burdan oraya koşuyorum ama çare ne arar çünkü bu öyle yanmak ki buna vuslat da çare bulamıyor.
Sevdiğimin aşkı tezahür ediyor ve kötülükler çepeçevre beni kuşatmışken içten ve dıştan. Ancak bir kez sevdiğimin hayalini düşünmek yeterli benim için. Ve kötülükler ne kadar kötüyse de korkma, sevdiğimin aşkı kıymetleniyor, ne kadar kötü şey sarsa da etrafı ve ne kadar da kötü olsa çaresizliğe düşmüyorum. Anlıyorum ki bu kötülükler ancak sevdiğime olan aşkımı artırmaktan başka bir şey yapamazlar. Sevdiğimin aşkı ise Rabbime olan aşkımın tezahüründen ibarettir.
Misal sevdiğimin aşkı nokta ise bir kitabın sayfasında. O kitapta Rabbime olan aşkımdır. Ve o nokta ne kadar temiz ise Rabbime olan aşkımda ondan kat kat temizdir. Şöyle bir şey daha var ki Herşey kötü de olsa veya iyi de olsa Allah (c.c) dan ne birşey eksilir haşa ne de artar. O halde bakiye olan aşkta bu noktaya binaen baki olmalıdır. Yani sevdiğime olan aşkımda bakidir ancak. Ve Allah (c.c) varken bu aşka kim engel olabilir? kötülükler mi (haşa!).. Allah (c.c) dilemedikçe biz dileyemeyiz..
Allah ım beni senden öyle ayırma ki, aşkının tezahürü olan sevdiğimi dahi benden ayırma (amin)..
- 12/11/2011 - bir günlük -

18 Kasım 2014 1-2 dakika 7 denemesi var.
Yorumlar