Köydeki Büyücü- Absürt Denemeler-1

Ormanlarla kaplı şirin bir köyde çok ilginç olaylar yaşanıyordu. Masalsı hikayelerin çokça anlatıldığı bu köyde, yaşayan insanların hepsi mutluluk ve refah içinde günlerini geçiriyorlardı. Okuryazarlık oranı çok yüksekti,birçok yere göre daha eğitimli insanlar yaşıyordu burada.
Zengin bir bitki örtüsü,verimli topraklar,çeşit çeşit bitkiler,hayvanlar,mantarlar, hep birlikte, evrenin akışına,doğanın kanununa ters düşmeyecek biçimde güzel bir şekilde sürdürüyorlardı yaşamlarını.
Köyün tarihi binlerce yıl öncesine kadar uzanıyordu,şimdiye kadar yüzlerce bilim adamı,gezgin,keşiş,kahin ,gizemli kişiler, gelip incelemelerde bulunmuşlardı köy hakkında.

Çocuklar neşeli,yaşlılar huzurlu ve neşeli, eşler birbirlerine aşık,börtü böcekler huşu içinde dinliyorlardı dünyanın sesini.

Fakat günün birinde öyle saçma ,öyle iğrenç, öyle kıyametvari, öyle lanet birşey olduki, insanlar şaşkınlıktan ne yapacaklarını bilemediler. Ben koyunlarımı otlatıyordum, çok uzaklardan gelen yaşlı mı yaşlı,kaknem mi kaknem bir büyücü nine gördüm, büyücü nine belki onbin yaşındaydı, belki de yüzbin yaşında. Korkmuştum .Büyücü gittikçe yaklaşıyordu bana doğru,kalbim duracak gibiydi, büyücü ninenin elinde kocaman bir kitap vardı, ne olabilirdi kitabın içinde?

Geleceği okuyan bu nine ,köyü yok etmeye mi gelmişti, yoksa iyilik yapmaya mı?
Sonra bir anda yanımda bitiverdi,korkudan gözlerimi kapatmıştım, artık daha fazla dayanamayıp gözlerimi açtığımda ,karşımda dünya güzeli bir kız duruyordu,sanki rüyada gibiydim.
Kızla konuşmaya başladık. Müzik,sinema,evrim teorisi, akışkanların mekaniği, çoklu regresyon modelleri, dünya ekonomisi, munzam karşılık oranları ve daha bir sürü konuda hararetli tartışmalara girişmiştik bile.

Aradan saatler geçmişti,kızla vedalaşıp ayrıldık, koyunlarımı toplayıp köye götürüyordum ki, kafamı kaldırıp yukarıya baktığımda ,köyün gökyüzünde olduğunu gördüm, inanılmazdı..

05 Mart 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar