Kuru Bir Teşekkürü Betimleme Sorunsalı

Teferruatı istemiyorum,ne olduğunu ortaya koyacak bir çizelgenin rehberliğinde olayların akışını görebiliriz.En sonunda kuru bir teşekkürün acısını hissetmek dip sularda kaybolmayla eşit.Tarihini verebilirim o kaypaklığın delilleriyle geldiği, utanmazca hem de, gizemli aşıkların değiş tokuş ettiği bilgilerinin ayrımında tüm olanaklarla yazıya yüklendiğimin göstergesini. Bu dönemlerin bağlamı her noktada bir yeniliği alır götürür,hapishane ziyareti gibi,verilen süre çok kısıtlı olur da imkanları kullanamazsınız ya hani, onun gibi işte. İzlenimler eksik kalır, çünkü tılsımlı haritaların önümde durduğu zamanları geride bıraktım artık.Bütün dönemlerde bunun acısını hissedeceğim.

Sözü edilen kuru bir teşekkür olsa bile,yine çok farklı algıların mesajı gizlidir içinde.Başka bir deyişle, anlamın bir kavram olarak varlığı rahatsız eder bazılarını,ama sırada olmayan bir bozguna yenilmek istemediklerinden bunu dile getirmeleri güçleşir.Arka kapakta düzenlenmiş tüm kuralların akıllarda soru işareti yarattığını görebiliyorum. Duyguları bastırarak bir noktaya gelip tıkanan nesnelliği açabilmenin yollarını saklayan cümleleri kurabilmeyi çok isterdim.Dosdoğru iptale giden dönüşümleri böylece yalıtıp daha soyut bir çizelgenin oluşmasına katkıda bulunabilirdim.

Sorunun nasıl olması gerektiği genel bir tanım içinde yer almıyor.Kendi sorunlarımı anlatıyor sayılmam , bunalım ve stresli anılardaki birlikteliğin örnekleriyle çoğalıyor ,giderek artması çözümü zorlaştırıyor anlamına gelmiyor. Aslında çok basit bir kurguyla ,belki de bir nedeni ortadan kaldırarak çözmek mümkün. Bu sefer de başka sorunların çıkması kaçınılmaz.

Özgülleşmenin birikimiyle tamamlanmak,gölgelerimizin betimlenişiyle açığa çıkamayan başkalıkların üzerinde vücut bulmuş örnekleriyle alakalı olabilir. Güçlü olma istenci burada kanıtlıyor kendini. Kompozisyonun karakteristliğiyle yenilmişliğin bağını kuvvetlendiren boşluğun her parçasında bu anlatılanların izini görebiliyorum. Durumda ufak değişmeler olacaksa da genel kanıyı yok etmenin olanağı yok.Her bir akımda katlanarak artıyor canlılığı. Teşekkür sorunsalıyla devinimin en yüksek yerine eklenmiş toplumsallığın güzel çekimdeki yapısını belirlemek o kadar kolay değil.

Belli belirsiz darbelerle çevresi iyice kuşatılmış durumda artık,toplumda eski yargıların emarelerini ,derman aranmaya devam ediliyor bilimin ışığından uzakta. Kem gözlere karşı gelinen son noktayı bir kültürel kurnazlık olarak bakışlarda yaygınlaşmış vaziyette görmek daha da arttı. Sessizce genişlemesinin yanında alışkanlık haline gelmesi daha da düşündürücü.

Görüntü, teşekkürün önündeki perdeyi kaldırmaya karşı nihayete ermek istemiyor. Betimlemeyle bir parça yurdundan uzaklaşıp farklı ortamlara atılıp cesaret kazanıyor. Kendine olan güveni, onu tek bir malzemeyle sembolize edenlerin yüzünü karatmaya devam edecek. Görmezden gelme paraleli ,bu varlığa usul usul incelikler sunarak sürdürecek ömrünü.

16 Temmuz 2013 2-3 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar