Kuş Sesleri

Kuş Sesleri

Bülbülün mü sesi çok güzeldi acaba ? Yok yok, serçenin ki daha güzel galiba. Kararımı değiştirdim yahu, en güzel kanaryanın sesi bence. Evet evet, kanaryanın sesi en güzel. Yaaa, diğer kuşlara ayıp oldu şimdi tüh ! Bu dediğimi duymasınlar aman. Tamam tamam, tüm kuşların sesleri ayrı güzel. Hepsinin de ortak bir amacı var. Huzur havasını sağlamak... Bunu gerçekten başarıyorlar da. Bravo doğrusu. O kadar öyle muhteşem şakıyolar ki, herkese bedava konser veriyorlar. Asla hiç bir ücret talep etmiyorlar. Özgürce uçtukları vakit kanatlarına adeta hayallerimizi bindirip, duygularımızı da özgürce uçuruyorlar.

Eğer söylenilenler doğruysa, kuş seslerini dinleyeceğin en uygun zaman, güneşin doğduktan sonraki zamanmış. Bunu yeni öğrendim işte. Bir de ağaçlar yeni yeni çiçek açmaya durmuşlarsa ooo değme artık keyfine. Otur orada, ilhamlar gelir gelmez hemen şiir yaz. Otur orada, kafanı bir güzel dinlendir. Otur orada, çam ağaçlarının kokusunu içine çek. Tam bir mutluluk yuvası işte. Daha böyle çok işler yapılır da aklıma gelmiyor şimdi. Ben de akşam olunca kuş seslerini dinlemeye çalışıyordum. Sesleri niye az geliyor diye de kendi kendime söylenip duruyordum. Meğer etrafa karanlık çökünce, onlar da yuvalarına dönüyorlarmış. Vay beee...Bundan sonra sabah namazını kılınca artık uyumamak gerek. Güneş de doğduktan sonra gözlerimi ağaçların dallarına doğru çevirmek gerek. Ve o muhteşem cıvıltıları dinlemek gerek.

Daha başka ne diyeyim ben şimdi ? İnsana iyi geliyor, ilaç gibi geliyor. Bence başın ağrıdığı vakit, antibiyotik felan arama. En iyi antibiyotik, bir kuş sesi. Bu, hangi kuş olursa olsun. Papağanmış, bıldırcınmış, saka kuşuymuş, güvercinmiş, muhabbet kuşuymuş, ibibikmiş hiç farketmez. Zaten ayırım yapamazsın. Hepsinin sesleri birbirinden güzel. Kargayı da demeden geçemeyeceğim. Onun sesi hiç güzel değil derler ama. sen onu da dinle. Zamanla bir bakmışsın, onun sesi de güzel gelmiş kulağına. Kuş seslerinin faydalarından biri de, insanı terapi etmek, tedavi etmek. Şimdi düşünüyorum da, içlerinden doktorlar bile vardır kim bilir. Hatta bölüm bölüm, hepsinin ayrı poliklinikleri bile var. Durun yahu hayal gücüm gelişti birden. Niye inanmak istemiyorsunuz ? Şu anda komaya girmiş duygularımızı ameliyat bile yapıyorlardır. Ama bizim bundan haberimiz yok gibi. Üzüntülü halimizi hayata döndürür. Öyle 8- 10 seansa bile gerek kalmadan ruhumuzu rahatlatır. Ruhumuzun rahatlaması için de kuş seslerini yaklaşık yarım saat dinlesen yeterli. Hadi sabah, çabuk olun çabuk. Beni çağırmanız için acele ediyorum. Ama yatsı ezanı bile daha olmadı ki. Az kaldı ama az... Horoza söylesem de sabah çok erken mi ötse ne ? Vesselam...

15 Nisan 2024 2-3 dakika 87 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar