Kutlu Olsun

Hayatın her alanında erkeğiyle omuz omuza olan, elinin değdiği her yeri cennete çeviren yareniniz, ananız, sevgiliniz, bacınız...


Senede bir gün değil ömür verilse hakları ödenmeyen, cenneti ayaklarının altında taşıyan duygusal zarif yürekli kadınlar, analarımız.
Bir bakışıyla dünyayı yakan ve uğruna ölüme gidilen, ekmeğinize ve aşınıza tuz olan kadınlar...


Adı olmayan, töreye kurban olan, berdelle değiş, tokuş edilen, şiddete maruz kalan ve namus kavramını omuzlarına yüklediğiniz, sofranızda öküzünüzden sonra yeri gelen dünyanın en narin varlıklarını bir güne sığdırmak yeter mi?


İkinci sınıf muamele gören, üstüne kuma getirilip gururu incinen, baba evinde ayrı çile koca evinde ise ayrı sorunlara maruz kalan küçük yaşta anne ve kadın olan bacılarınız, yareniniz, sevgiliniz.


Dünyanın birçok ülkesinde olduğu bizim ülkede de kâğıt üzerinde kalan hakları. Uygulamaya gelince görmezlikten gelinen sistemin ve dar beyinlerin kurbanı kadınlarımıza tek bir gün yeterli değil...
Bizlerin istediği sevgi, saygı ve insanca yaşamak, şiddete ve ölüme maruz kalmadan.
İstediğimiz çok şey değil ki, sadece bizi horlayıp, dışlamayın cinayete kurban vermeyin.


Fabrikada, tarlada, evde özveriliyle çalışan, çocuklarına annelik, eşine kadınlık yapan, ama yinede bazı toplumlarda hala ikinci sınıf muamele gören tek canlı biz kadınlarız...


Ülkenin kalkınmasında ön saflarda yer alan ve evinin direği olan kadınlarımız. Ne zaman gerçek anlamda haklarına kavuşurlarsa, işte o zaman hak ve hukuktan söz edilir.
Kadına değer veren ülkeler her zaman kalkınır...


Mutlu ve huzurlu bir yaşama sahip olmak istiyorsanız, kadınlarımızın özgür olması gerekiryor.!
Kadını özgür ve aydın olan toplumların önleri ışık ve yarınları güneş kadar sıcaktır.
Yeter ki onların yüreğine ve ruhuna dokunun, onlarda ki cevheri keşfedin, yan yana omuz omuza verip yürümesini bilin ve yarınlarınıza sahip çıkın.


Toprak ana bile onlardan almışken adını, sadece bir meta ve obje olarak görmeyin... Kadın kutsaldır ve özeldir, koskocaman bir dünya ve irem bahçeleri saklıdır yüreğinde. Onun yüreğine dokunmayı bildiğiniz zaman dünyanın tadı doyumsuz olur.


Kısaca kadın olmak zor zanaat vesselam, özellikle geri kalmış ülklerde ve adım adım karanlığa sürüklenen ülkemizde...
Umarım daha güzel günler olur, ölümsüz şiddetsiz. Güneşi kıskandıran bakışlarıyla hayatınızın anlamı olurlar...


Toplumun, kadınlara uygulanan şiddete karşı bilinçlenmesi ve sonuna kadar savaşması gerekiyor. Ezilen, sömürülen ve öldürülen tüm kadınların dramı son bulsun umuduyla...
8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününüz kutlu ve umut olsun!

"Yaşasın 8 Mart!"


Kadın annedir
Aşktır
Sevgidir
Umuttur
Ve
Yarındır

09 Mart 2013 2-3 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar