Merhametli Öğretmenler

Sınıfına gidip sessizce kendisini bekleyen öğrencilerin üzerinde bırakmış olduğu saygıyı en iyi şekilde öğreten tabi ki bir öğretmendir. Daha birinci sınıftayken yirmi dokuz harfle tanıştıran, o alfabeleri heceletip bir kelime yazdıran, uzun uzun cümleler kurduran ve daha sonraki yıllarda okumanın ne kadar güzel olduğunu hayatımıza yansıtan tabi ki bir öğretmendir. Yılmadan, müthiş bir sabırla tembeli çalışkan eden; yaramazı uslu, asiyi hoşgörülü, vurdum duymazı duyarlı, karamsar olanı neşeli, ne olursa olsun en ufak şeyden dahi öğrencilerini mutlu etmesini bilen bir öğretmen vardır karşımızda. Daha böyle çok örnekleri sıralayabiliriz.

Anlaşılıyor ki güzel ahlak yönünde bu şerefli meslek önde geliyor. Derslerde olsun, meslek alanlarda olsun, sosyal alanlarda olsun... İlim bir hazineyse, anahtarı öğretmendir.

İlim bir sevgiyse o sevgiyi kalplere aktaracak olan, kalbi daima merhametli öğretmenler olacak. Hz. Ali, bunu mükemmel bir sözüyle ifade ediyor. ' Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum '

Bu vesileyle aziz, kıymetli tüm öğretmenlerimizin  gününü kutluyorum. Nice yarınlara yeni yeni umutlar dağıtmaya devam dileğiyle.

24.11.2018



24 Kasım 2022 1-2 dakika 84 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (7)
  • 16 ay önce

    Günün seçilen yazım için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

  • 16 ay önce

    Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun izinden giden tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar, kayda değer denemenizi tebrik ederim.

    Saygımla...

  • 16 ay önce

    Güne düşen değerli yazınızı ve sizi tebrik ediyorum saygıdeğer Üstadım. Saygılarımla

  • 16 ay önce

    Öğretmenler nasıl hakları ödenir? Allah hepsinden razı olsun... Kutlarım Enes Kardeşimi...