Metronomda Sinir Katsayısı Ölçümleri

"Dünü unutmalı, bugünü yaşamalısınız. Çünkü dün ile bugün arasında bir kavga çıkarsa; yarını kaybedersiniz!"

BALZAC

...

Malumunuzdur ki, şu günlerde çarşı karışmış. Daldan dala atlayanlar kadar, tüneyecek dal bulamayanlar da var. "Her ne ararsan kendinde ara." Diyen Hacı Bektaşî Veli ne doğru demiş değil mi? Baya bir yazı yazmama rağmen siyasete dalmamak için çok çabaladım, yine dalmayacağım sebebine gelince siyaset; çözemediği problem için eş dost aramakla meşgul olan ergence bir budalalık ki bunun adı torpildir, denizaltıyı bile batırır.

Neyse sıra bulunca kaynak atmak isteyen çok bulanık var. İlahi kitap; müstahak(layık) olduğunuzu yaşarsınız, derken şu günleri anmış demek ki. Toplu taşıma araçlarını büyük şehirlerde zaman zaman kullanmışlığım olmuştur. Lakin insan bir bayan yakınıyla binince etrafı daha bir dikkatli süzüyor. Bir baktım genç erkeklerden biri kız arkadaşına öyle sarılmış ki sarmaşık bile "Ben bu saatten sonra bir iş göremem." raporu alır. Buna şaşırmışken bir bayana kerkine kerkine dolaşan bir yoldan çıkmayı görünce dedim ki adam doğru bir davranış sergilemiş, kendi kendime kızdım. Daha buna adam gibi kızmamışken bir AVM'de 14'lük kıza kayıt olmaya çalışan 28'liği görüp hayretimi kabarttım. ANA-BACI kavramlarının edebi-yadında kalmışım meğer ne geri kafalıymışım.

Hadi açalım bir parantez ortasında vurun beni. Düşüncelerin dışavurumu öyle açık ki adete nü çalışıyor... Vicdana sığdırabilirsen dil yazar her repliği lakin lazım olan ille edep, ille de edep.

Mahallemizin delikanlı kazını daha iyi anlamaya başladım. Şaka falan yapmıyorum. Bıçkın kaz herkese sataşıyor sokakta, hele de kızlarına yan bakan öğrenciler, favorileri... Dişleri de sağlam olacak ki gösterip, 18'likleri bile kovalarken görüyorum arada. Kazın ayağı farklıymış derken, siz bunun ne doğru bir söz olduğunu düşünedurun kaz adımı. O kazın namus erdeminden düşen nicelerine inat, nasihat edin bu davranışları cesaret sayan gençlerin dimağına.

Şimdi güvenlik güçlerinin işini yapalım demiyorum, bu hıyarlara dalarak ama olacaklara sebep olabilecek yakınlarımızı, insaniyet namına uyaralım yeter. Her değişim ailede başlar ve biter.

Yeğenimden alıntıladığım bir mesajla kuru-yemişçilere dikkat edin diyorum.

Sağlıcakla.

22 Şubat 2016 2-3 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    Amiyane tabir ile bunlara Dallama derler demeye de kimse de bulaşmak istemez lakin konu aslında toplum düzenidir. Kayıtsız da kalmamak lazım duyarlı vatandaşlar isek eğer. Günün bu güzel yazısına tebrikler Mehmet kardeş...👍