Mezarda Aşk

Söze nerden başlayacağımı uzun süre düşünmedim esasen. Görünüşte sevdiğini söyleyen ama içi kelek çıkan kavunlar gibi bazılarımızın kalbi. Aşkını tasdiklemek için her şeyi yapmaya hazırdır. Bir kaç epik şiir ezberinde ise çok güzel olduğunu söylemekten çekinmez karşısındakine niyetinin. Ne malum böyle olduğu? Samimiyeti ölçmeye yarayan bir materyal yok ki inanmamıza vesile olsun. Yalansız tek söz HAK sözüdür oysa.
Elde edildikten sonra değişmeye başlayan söz ve davranışların hafifliğini ne kadar istemese de görmeye başlamanın vezinsiz kederi üstüne çökmeye başlayınca kabullenir iki kalbin bir yalnızlığı paylaştığını. Gizliden gizliye dizilerde arar yanlışını usunun.
Neyini sevdiğini sorgulamadan teslimiyetçi bakışın tecellisidir bu hüsran. Fevkale de olsun sevgilimin karizması, gülüşü, ağlayışına aldanan kulağın kabahati yoktur. Hazine peşinde olanların pervasızca hem kendilerine hem çevresindekilere verdikleri zararı düşünmezler. Sadece ben derler. Beş duyusunu duymazlıktan gelince insan kalbin pişmanlığına ortak olmaktan başka bir şey gelmez elinden.

Dün gazetelerin birinde yirmi beş yıl sonra tek böbrekli olduğunu öğrenen bir adamın karısının ona sadece bedeni sevgiden arınışının hikayesi vardı. Kadın kocasına yirmi beş senenin şükrünü kendi böbreğiyle karşılık vermişti.
Boşanma davalarına hiç baktınımız mı en çok neden ayrılıyor insan. Çok az seviyor diye mi? Hayır şiddetli geçimsizlik? Peki geçinilemeyen ne? Fani hayatı mükemmelleştirme acizliği. Harfleri bile eksilterek yazışan bir toplumda paylaşmanın bencilleşmesinin sonuçlarıdır bunlar hülasa.

Yazının başını merak edenler olabilir. Ne alaka diye. Aslını söylemek gerekirse bu okuduklarınıza kadar haklısınız. Amma velakin bedenin toprakla buluşmasıdır aşk. Çünkü insan şekli verilmiş balçıktan aradığını bulamayan bedenin içindeki ruhun özlemini giderememiştir nefsine boyun eğen kalp.
Hala ölüm bizi bulmadan söyeleyemediklerimizi değil eylemleştiremediğimiz sevgiye can verme zamanıdır şimdi. Öperek değil koklayarak bir birbirine sarılma vakti. Hayvanlar birbirini kokusundan tanıyor. Siz sevgilinizin, eşinizin kokusunu sadece yastıkta mı farkediyorsunuz hala?

14 Şubat 2012 2-3 dakika 35 denemesi var.
Yorumlar