Milletvekilliğine Adaylığınızı Koyun

Geçenlerde basında bir haber. 'İki yıl milletvekilliği yapan emekli olacak.'' Oh ne ala yağma Hasan'ın böreği. Böyle bir kanunu milletin vekilleri hangi vicdan ile hangi mantıkla hangi sağduyu ile çıkartır ya da çıkartmaya çalışır anlamak gerçekten zor.






Benim işçim, benim memurum, benim serbest meslek erbabı esnafım ve dar gelirli küçük esnafım yıllarca devletine yüksünmeden pirim ödeyecek, belki otuz kırk yıl milletimin aslı olan insanlar, vekil olanlar ise seçilecek, iki yıl milletvekilliği yapacak sonrada emekli edilecek. Bunu hiçbir vicdan sahibi insanın kabul etmesine imkan ve ihtimal yok.






Bu gün için milletvekillerinin aldığı maaşlar, emekli oldukları zaman aldığı maaşlar ve diğer sosyal imkânlardan yararlanırken kendilerine uygulanan ayrıcalıklar zaten üst düzeyde değil mi? Bir ülkede vatandaşlar milletvekili olmak/olabilmek için eski parayla iki üç trilyon para harcıyorsa (Yeni parayla bir iki milyon) bu işte bir sakatlık var demektir. Demek ki kimse milletvekili maaşı ile geçinmek için bu kadar para harcamıyor, işin içinde başka rantlar ve çıkar ilişkileri var.






Bir zamanlar mecliste çiğ köfte partisi yapıp çiğ köfteleri meclisin tavanına yapıştırmak için birbiri ile yarışan milletvekillerini de gördü bu memleketin vatandaşları, mecliste yumruk yumruğa kavga edenleri de gördü, merak eden basından araştırıp bulur.






Demokrasiden bahsedilecekse bir ülke de siyasi partilerimizin ilk önce kendi parti içlerinde demokrasi sorunlarını halletmeleri lazım. Milletvekili adaylarının seçimi genel başkanların iki dudağı arasında olmamalı hiçbir zaman. Ülke de ve parti içinde gerçekleşecek demokrasi böyle kurulur ancak.






Eskiden İlkokul mezunları bile milletvekili olabiliyordu sanırım şimdi kaldırdılar bu durumu, en az lise mezunu olmak gerekiyor. Benim şahsi kanaatim milletvekili olacak her insanın yüksek tahsilli olmasından yanadır, böylece hem meclisin hem de ülkemizin saygınlığı artar. Düşünün adam doğuda aşiret reisi, on bin kişi var aşiretinde onların oyları ile vekil seçiliyor, yok böyle bir şey olmaz, olamaz, olmamalı.






Aklıma gelmiyor da değil zaman zaman şu milletvekilliğine ben de adaylığımı koysam mı diye lakin sonra vazgeçiyorum. Yalan söylemeyi beceremem utanırım karşımda ki insanlardan, kullardan ve en önemlisi Yüce Allah'dan. Biz yine sade vatandaş olarak yaşayalım. Siyasetçilerin içinde az da olsa gerçekten namuslu, vatanını seven insanlarda var tabi ki onları dikkat ile ayırıyorum diğerlerinden. ?'Ayinesi iştir kişin lafa bakılmaz.'' Derler. Bir yerde meclis de toplumun aynası. Bizim içimizden çıkanlarda böyle işte ne yapalım...

01 Nisan 2015 2-3 dakika 1377 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • Sayın yazarım! Bu denemenizde gerçekleri dile getirmekle vatandaşlık görevini de yapmış oluyorsunuz ama, Dağ sağır, ırmak sağır,hepsi olmuş bir kaya, H a k i k a t s i l a h ı n ı,hemen alnına daya. Beyni olmadığından,h i s s e t m e z tehlikeyi Beklentisi n o h u t t u r ,sanma kitabı saya.

    altın semer çivili,öyle sanır zavallı, diblomalı da olsa,onun aklı tutgallı. Korku dağları sarmış,yiğitler ülkesinde onun hoşuna giden,yalancı ve mavallı.

    bu kadar yorum fazla çiltleri almaz aklımız.Zatınız gibi çoğunluk davasının peşine düşse,zavallılara meydan kalmaz. derin sevgilerimle. Aklını beğeniyor ve sağlıklar diliyorum.