Mosela

Bir ışık yandı, taş merdivenlerin yamacında duran Laz konağında. Sobanın dumanı tüttü önce,dışarıda hava serin.Yağmur şafak vaktini beklemekte.Kurmalı saatte tik,tak,dang,dong hayde ilk gece bugün berekette, huzurda, sevgide. Mosela vakti.

Bakır güğümde su sesi, kestane, kızılağaç odunun sessizliğinde yarı uykulu sinide kahvaltı kurulmuş, çorbalar koyulmuş, çay demlenmiş, huzur bambaşka burada !  

Yağmurun Başkenti Arhavi'den, gece karanlığını aydınlatan sokak ışıklarının izinde ilk ramazan sabahında camiye koşan köylü komşular ve biz..Siz çocuksunuz oruç öğle namazına kadar, yemeğinizi yiyip hemen yataklara seremonisi peşinden camiye gidilen o heves.. İlkbahar gelirken uyanan doğaya yağmur eklenir, sırılsıklam ama mutlu bir eve kaçış..

Bugün takvimlerde nisan ,bende özlem, pide kokusu, köy hatıraları ve eskiler..

İnsan özler mi geçmişi, her anıyı, hasretle...

Hasret kaldığımız nice ramazanlara,

Sevgiyle, huzurla, barışla ve en önemlisi Ramazanın o tadıyla..

Hoş geldin on bir ayın sultanı, hatıralarımız, çocukluğumuz.. 

Hoş geldin ya şehri Ramazan...

12 Nisan 2021 30-60sn 75 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (4)
  • 3 yıl önce

    Kardeşliği ve insanlığı ve dahi sevgiyi barışı özlediğimiz nice ramazanlara erişmek umuduyla diyelim Osman bey hayırlı ramazanlar olsun

  • Yazının nezdinde Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini dilerim. 🍀

  • 3 yıl önce

    Ne güzeldi o geçmişte köylerde kasabalarda yaşananlar hele de Ramazan Ayı bir başka olurdu mutlaka oralarda, sevgi dolu insanlar, sevgi dolu arkadaşlar... Kutluyorum yürekten hemşerimi hayırlı ramazanlar...