Müjdeli Haber

Müjdeli Haber

Mevzu çok derin öyle hemen anlaşılacak gibi görünmüyor!

Müjdeli haberlere alıştırılma devresine geçiş yaptığımız gün, vatandaş çıktı meydana show yapıyor. Siz inanmayabilirsiniz, ben inanmayabilirim ama bir yerlerde birileri öylesine inanmış durumda ki bunu sözlerle anlatamayız!

Gaz bulundu açıklamasından günler öncesinde zaten ortalıkta bir gaz dolaşmaya başlamıştı!

Bir vatandaş olarak ben buna sevinirim elbette ama durum öyle bir hale geldi ki, artık önümüzde konvoy halinde tır dolusu altın olsa, düze çıkacağımıza dair inancım kalmamış durumda!

Şimdi bu müjdeli haber karşısında çılgına dönen vatandaşlara ne kadar anlatırsak anlatalım, hiçbir şey anlatamayız, karşımızda anlamak istemeyen büyük bir inanmış kitle bulunmakta!

Geçip mutfakta tüm ocakları açarak, kombisini sonuna kadar açarak video çekip paylaşanlara kadar daha bir sürü video paylaşımı yapıldı ve hayretler içinde izledim!

Sevinmenin bu türlüsüne de şahit olduğum için şaşkın bir şekilde bakakaldım bu paylaşımlara!

Diyelim ki, doğal gaz 330 milyar değil de 900 milyar veya daha fazla çıktı, ne olmasını bekliyor bu vatandaşlar, kolilerle aylık maaş dağıtılacağını filan mı?

Dar gelirli vatandaşımız elbette bu habere sevindi ama acil çözüm bekleyen sorunları var. Bugün elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemediği için doğal gaz ve elektriği kesilen 10 milyonu aşkın insanımız var. Son iki yıl da ardı ardına yapılan zamlar yüzünden geçtiğimiz kış vatandaşlarımız kombiyi kısarak tek odada ısınmaya çalıştı.

Bu haberi duyduğumda aklıma ilk, yeni doğal gaz dağıtım şebekeleri, abonelik ücretleri gibi şeyler geldi! Ülkenin bir çok yerinde şu an bu ağ yer almıyor, sanırım bu haber ile birlikte hemen alt yapı çalışmaları ve abonelikler başlatılacaktır.

En azından ben olsam öyle yapardım!

Mesela imar barışı gibi bir yola çıkılarak, hiç hesapta olmayan bir kaynakla, vatandaştan bir ton para toparlandı!

Kaynağı tükenmeyen bir ülkeyiz diyebilirim!

Her ne kadar paramız yok, durum kötü, öldüm, bittim, yandım diye ağlayan bir toplum olsa da, iş çıkar meselesine gelince, sağdan, soldan, yukarıdan, aşağıdan bir şekilde kaynak sağlayıp ortalığa paraları döküyorlar!

Bunu bir tek ben değil, yönetimin başında olanlar da biliyorlar.

2020 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 656,7 TL + %18 KDV = 774,91 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 570,5 TL + %18 KDV = 673,19 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.

11.623.650 TL abonelik ücretleri!

Bu sadece abonelik bedeli, alt yapı katılım payını da hesaba katarsanız bu da ortalama 2.500 TL olarak alalım. Bunu da lütfen 15 milyon ile çarpar mısınız?

37.500.000.000 TL alt yapı katılım payı gelirleri!

Şimdi bunu dolara çevirelim, alt yapı katılım payı için
5.067.753.750,00 ABD Doları, abonelik bedeli,
1.570.821,22 ABD Doları!

Satışı yapılacak kombi cirolarını filan artık siz hesaplarsınız! 

Yani nasıl bir ekonomik döngü sağlanacak ve gelir elde edilecek çeşitlendirebilirsiniz! 

Şimdi müjdeli haberi algıladınız mı?

Ne mutlu size artık, doğal gazın yanında, asıl gelir getirecek bir kaynağı nasıl sağlarız sorusunun yanıtını da buldunuz!

Daha nice müjdeli haberleri görmeye!  


25 Ağustos 2020 3-4 dakika 95 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (8)
  • 3 yıl önce

    Çok az kaldı zaten kanatlarimiz da çıkacak.. Güzel bir yazıydı yine gusel detaylar. Kaleminize sağlık.

  • 3 yıl önce

    "Körler sağırlar birbirini ağırlar ." misali bir dünyada yaşarken böyle gerçekleri güne çıkaran bir yazı okumak onur verici. Tebrikler ve Teşekkürler sayın CANDAN.

  • 3 yıl önce

    Hesaplar ince, velhasılı birileri tribünlere oynamayı seviyor demek ki... O doğal gazı açıp video çekip paylaşanlara ne denir ki, bilemedim. Bir ara da yok İtalyanlar söz de soykırımı kabul etmiş diye, bir İtalyan malını parasını verip alıp törenle yakanlar vardı, bu ona benziyor birazda... Bekleyelim bakalım, zaman her şeyin ilacı... Bu memlekette Süleyman Çakır'a (Kurtlar Vadisi karakteri)cenaze namazı kılmış adamların arasında yaşıyoruz biz hala... Allah'dan hayırlısı... Kutlarım kardeşimi içtenlikle...

  • Tebrik ederim. Saygılarımla