Nadide Sözler

Baldan şerbet olur amma sen gülden şerbet ol...Dostluğunu içsinler gönül sofranda yudum yudum.Dostların olsun etrafında çağırdığında koşsunlar. Ağyar olma yaren ol can ol canan ol...Taşısınlar seni yüreklerinde sonsuz bir sevgiyle ...Sonsuzluğa atılan bir imza ol .Dostun özü , dostun sözü ol ...Postu yere serenlerden olma ...Ne dostsuz kal ne de dostsuz ol ... Her şeyden önce kendine dost ol. Kendine dost olmadan kimseye dost olmazsın...!


Ben bir gece sana mektup yazarım.Ve sen her gece gibi okursun da bitmez.Suskunluğumun satırına bir ömür yetmez... Esersem yalnızca yüreğine eserim ...Ben yürek denizinde sonsuz bir şaheserim... Dilersem aşkımla nefesini keserim...

''Başın kıyamet sarığı üstün fani cübbe
Baksana sana ağlıyor yıldız dolu kubbe''...

Aşk dediğin çölde haberin var mı
Yanmadan mecnunum diyemezsin sen
Gönül baldır gönül rıza lokması
Rızasız lokmayı yiyemezsin sen

Elinle gül tutup dilinden zehir akıtandan usandım
Yüze dost görünüp de kalbe ağyar olandan usandım
Her saatin tik taklarında yüreğimin infilakları var...
Ben bu dünyanın nankör insanlarından usandım...


Yüreğindeki toprakta mezarım var
Toprağımı sula güller kurumasın
Gözlerimde çağlayan hazarım var
Bensiz yüreğin bir şeye yaramasın...

Akıl mürekkebin uçuksa
Yürekte sözün kaçıksa
Her şeyde karmakarışıksa
O zaman kafanı masaya vur ve düşün
Yumrukla duvarları
Belkide son gülüşün...


Ay'ı ikiye böl deseler bölmem arkadaş ; bu gece bir yıldız dibinde öl deseler ölmem arkadaş ... Ben aşığım ağlarım gülmem arkadaş ... Vallahi güneşi avucuma dürmem arkadaş... İşte böyle arkadaş ... İyi misin arkadaş ?


'Dünyaya savrulan küller kanlı gözyaşlarının gülleridir''...!


Nasihat etmek kamil insanların işidir . Ne yazık ki kamil olmadan nasihata amil olan insanlar var ...!


Ey gönül burcumdaki yıldızım .! Dudağımda ney ol . Senden name öğreneyim. Asrı saadetime, mescidi meyhanemde gül ol . Seninle harman olayım. Dilruban'da şeker olayım... Kes sonra bedenimi ikiye can toprağında gül olup açayım...


Bir fikrin sahibi olabilmek için o fikrin aşığı olmak gerekir ...!


Benim adım sevgi . Ben her yerdeyim. Kiminde nankör , kiminde bonkörüm .Kiminde de körüm. Sizler bana kalbinizde ve hayatınız da yer vermediğiniz sürece varlığımı asla hissedemezsiniz...!

Ey ay yüzlü yar ! Gönlüme baksana şaşkınlık içinde perma perişan . Nicedir karanlıkta kaldım . Gül neylesin , çöl neylesin yollar karanlık yol neylesin ...Neredesin sen. Bir görünüp bir kayboluyorsun. Söyler misin hangi geceye sakladın nuru kubbeni , her gecenin şafağında yar adın , çağırır nöbetlerim . Bu gidiş , gidiş değil ey yar ! Gel artık . Yada gel de . Gelemeyeceksen , yada hiç gelmeyeceksen ,uğrunda bu gönlüm aşkınla erisin ,bitsin kül olsun . Yok olsun. Sen çok yaşa hep yaşa ey yar...!

Ne zaman gökleri bir mendil gibi avuçlarıma dürsem ; yüreğinin gök-kubbesine asıyorum kendimi ; ne zaman çağlasam ırmaklarımı ; sana doğru taşıyorum bendimi ...Ben senden başka bulamıyorum ki kendimi ey yar ...!


Hiç bir zaman umudun selası okunmaz .Bir ayetin derinliğidir ki;umudumuzu okşuyor ... (Kafirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden umut kesmez).'' (Yusuf Suresi, 87)


Sen yüreğimde hükümlü kal . Ben aşkımı bir ömür gözlerinin secdesine sererim...!

Kalbinin yanmış olması , en azından cehennemi gördüğünü gösterir. Mutlu ol...!

Gönül kapımda ziyareti türbesin
Sevgi kalemimde ebedi cümlesin
Git sana gönül verdiğim bilinmesin
Fevki âlem duyar söz olur gülüm

İzlemek ne güzel, uzaktan uzağa olan biteni ... Belkide gülmek kahkahalarla yalnızlığında sevmelerin ...Belkide yıkılmak çaresizliğinde gözyaşlarının ... Hangi duvarı yumrukluyorsun bilmiyorum ama sen koca bir suskunluk duvarısın ...Gözyaşlarını içine akıtan ve sevdiğini bile bile seviyorum diyemeyen ... Eyvallah sıradaki kahve yüreğindeki aşka gelsin ...!

Alıp kendimi gidiyorum bu şehirden kes biletini bu aşkın ölüm güli-zarı öpsün dudağımdan ...


Nerede olduğun önemli değil . Olduğun yerde neredesin ...Yoksa yüreğin sürünüyor mu yerde ...Bir zamanlar sende bırakmıştın beni hicran cehennemi denen yerde ...


Gök bahçesini bir dolaş . Orada benim yıldızlardan bir tacım vardı onu al ve bana getir ...Sonra da aya yaklaş , selamımı söyle , hadi canım bekliyorum...!

03 Aralık 2012 4-5 dakika 224 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar