Nasihat ü Gerçek Vaaz




Merhaba gençler, iyi dinleyin beni, iyi okuyun, anlayın..

Şimdi şehirler arası yolda arabanızla giderken öndeki araba ters döndü, yan yattı, siz de gördünüz, sizden başka da yolda gelen giden yok.. Ne yapacaksınız? Hiç bir şey olmamış gibi normal yolunuza devam, sakın yardım edeyim, arabadan birini çıkarayım, olmadı ambulansı, polisi,jandarmayı arayayım demeyeceksiniz. Başına bela mı alacaksın, yok tutanaktı, yok şuydu buydu diye, bir de ölümlü kaza ise uğraş dur.. Ne diye dertsiz başına dert alasın..

Bir yerde memur oldunuz, masanız var, vatandaşlar gelip gidiyor yanınıza, derdini sorununu aktarıyor, siz de görev tanımınıza göre işlerinizi yapıyorsunuz normalde. Rüşvet almanın yolunu bir şekilde bulacaksınız, yok öyle vatandaşın bitmeyen derdi sizi mi gerdi, önce can sonra canan diyeceksiniz.. Sakın ha bir maaşa tamah etmeyin...

Bir yerde imamsınız, her hafta Allah rızası, camii ihtiyacı şu bu diye yardım topluyorsunuz, güzel de para toplanıyor diyelim ,3-4 bin lira para çıktı kutudan, ne yapacaksınız, hemen yüzde 10 alıp cebinize, kimseye çaktırmadan indirigandi yapacaksınız. Bir de ana merkezde alırsınız 3-5 emeğinizin karşılığı.. Arabanızın yakıt parası, fatura parası, çocukların harçlıklarına katkısı olsun, nasılsa yine harcayacaksınız o parayı, yani geri dönüşüm gibi düşünün.

Diyelim Belediye Başkanı oldunuz, hemen ilk günden başlayıp yakınlarınıza, evlatlarınıza, akrabalarınıza makamlar, mansıplar, odalar ayarlamak için iş planınızı yapacaksınız, hangi bölgede hangi inşaat şirketinin kat yüksekliği iznini artırmayı meclisteki dostlarınızla kararlaştırıp, bir kaç daire alacaksınız aldığınız kararın karşılığı, yakınlarınızın üzerine yapın anlaşılmasın, sonra üzerinize geçirirsiniz. Yok öyle kanun manun işinizi hakkıyla liyakatiyle yapacaksınız. Ne kadar çok indirigandi o kadar çok sevgi saygı toplarsınız..

Esnafsınız diyelim, güzel bir yerde bakkalınız marketiniz var, reyonlardaki etiket fiyatıyla kasanın yanında elektronik okuma cihazının okuduğu fiyatlar arasında bir ayarlama yaptıracak, yüzde 2-3 ne kadar fazla kertebilirseniz o kadar iyi müşteriyi.. Nasılsa Sgk’ydı vergiydi geriye vereceksiniz, hem çalışanlarınızın maaşı var işinizi uydurun, amacınız ne, daha fazla kâr etmek.. Kârınıza bakacaksınız.

Yolda yürürken elinde baston kör bir vatandaş çıktı karşınıza, siz de 2-3 arkadaş takılıyorsunuz geziyorsunuz.. Hemen bir eşek şakası düşünüp, videoya çekip, sosyal medyada yayınlayın, takipçiniz artsın.. Hayat eğlence değil mi?

Atanız ananızla sorunlar yaşadınız, hemen kara kaplı deftere tüm sorunları not edip, zamanı gelince ata ve ananızın burnundan fitil fitil getireceksiniz.. Size sorup da mı getirdiler dünyaya.. Keyfinize bakın...

Bir yerde müftü oldunuz, zaten müftü olduysanız çocuklarınıza az çok Arapça, Kuran, Nasihat, Ayet, Hadis vb dini bilgiler öğretmişsinizdir, bir yolunu bulup çocuklarınızı müftü yardımcısı veya müftülükte bir görev ayarlayacaksınız, eve giren maaşlar 2-3 kat artsın ki daha çok Rabbinizi anabilesiniz, fakirin anması kabul olmaz arşı alada, hem akrabaya bakmak yardım etmek farzdır, her hafta Cumadaki hutbeler kulağınıza küpe olsun ..

Bir yerde öğrencisiniz, öğretmeniniz de Kel Mahmut gibi bir şey, notları kıt, sizi de devamlı küçük düşürüyor, hakaret ediyor, iğneleyip duruyor arkadaşlarınızın arasında.. Ne yapacaksınız, arabasını çizin, çamını kırın, okul çıkışında tenha bir yerde yakalayıp gasp edin, lakin tanınmamaya özen gösterin.. Zaten okulda öğreneceğiniz tüm bilgiler artık internette var.

Bir siyasetçi, vekil mekil oldu iseniz, tuzak kurmayı, torpil yapmayı, ihalelere fesat karıştırmayı, atamalara, yargı kararlarına müdahale etmeyi birinci yılda öğrenip geri kalan yıllar millete bu yönde hizmet edeceksiniz.. İşinizi iyi öğrenin aman ha, yoksa vekillik öyle kolay bir şey mi sandınız. Bir kaç kamu vakfından da koltuk kapmayı ihmal etmeyeceksiniz, gelsin milyarlar gitsin milyonlar... Öyle sağda solda bana ihtiyacı olan bir vatandaş var mı diye sakın çırpınmayın.. Seçim öncesi bir kaç güzel kelam; Allah, Atatürk, vatan millet vb nutuk çektiniz mi yeter.. Ve sakın yerel gazeteler, ulusal gazetelerde de boy göstermeyi ihmal etmeyin.

Mesela bir savcı oldunuz, atamanız çıktı, hemen ilinizin ticaret odalarına veda ziyareti gerçekleştirin, gazetelere resim mesim verin şanınız yürüsün, gittiğiniz yerdeki ticaret odalarında kim var kim yok onlardan bilgi alın, öncelikle siyasilerin ve zenginlerin bir dosyası önünüze gelirse, işini hızlandırıp soruşturma moruşturma yapmadan kapatın, bunun karşılığında da bir şeyler almayı unutmayın..

Gazeteci iseniz, görme duyma konuşma modunda kalacaksınız, tarihten, coğrafyadan, doğadan, aşktan, dünyanın geçiciliğinden, ottan böcekten vb yazılar yazın. Şurada burada yolsuzluk, haksızlık, yüz kızartıcı suçlar vb işleniyormuş boşuna araştırıp keyfinizi kaçırmayın.. Aman ha..

Değerli gençler, aziz çocuklar..

Sizler bizlerin geleceğisiniz, yüzümüzü kara çıkarmayın.. Bu ülkede işler nasıl yürüyor öğrenmelisiniz..

Ben az dedim sizler çok anlayın he mi?? Ne de olsa zekisiniz, çeviksiniz, cin çıksa karşınıza onu bile çarparsanız yani..

El Fatiha..

Aman çocuklar yanlış anlamayın, siz yine de ben ne yazdıysam tersini yapın he mi??

Dürüstlere, namuslulara, şeref- haysiyet sahibi , bilgili, çok okumuş yiğit insanlara ne çok ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz.

Tanrıyı ve Allahı size emanet ediyoruz...

Hadi bakalım..


24/06/2020

14 Eylül 2021 5-6 dakika 192 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (1)
  • 2 yıl önce

    Ne yazık ki vaazlar da bir işe yaramaz oldu günümüzde cehaletin diz boyu varlığı hüküm sürdükçe bu düzen değişmez