Ne Ben Seni Unutayım

Yakamozların serinliğinde seni andım bu gece. Dilimde hece hece senin sıcaklığın var. Ayın ışığı, gecenin aklığı mazinin derinliğinde saklı.

Sana gülümsüyor mazinin yamaçlarında açan çiçekler. Sen mazinin kemerinde bir gül-i rana bir zafer takısın. Mevsimlerde sensizliğin hicranı, gözlerimde vuslata erememenin giryanı var. Sensiz daha kaç faslı bahar geçecek ey sevgili? Ruha şifa, cana gıda bakışların dehlizlerde kaybolmuş. Şu ıssız hayatta, çatlamış dudaklarıma sonsuzluk iksiri gibi damıttığın sevgin yokken erguvan renkli letafetin uzak ümitsizliklerimde gömülü.

' Kayıtsız şartsız sevmek elde değilse aşkın hali haraptır.' diyor Goethe. Ben aşkı harap etmemek için çırpınan, horlanmış sevginin membaıyım. Hüsran bulutlarına binmiş, o en sadık aşkı arıyorum kah karlı dağlarda, kah yağmurlu ormanlarda.

'Sevmek bir umutsa gecenin karanlığında
Küçük bir çiçekse sarp kayalarda
Ve hüznü karamsarlığın doruğunda tanımaksa
Yaşamaksa mutluluğu
Sevdim ben, tattım aşkın her yudumunu.' diye haykıran Poe'nun dudaklarında mı kaldı yoksa aşk?

Ben sana ancak;

' Sevdiğim semanın güneşi mah'ı
Seni seven aşık çekmez mi ahı
Getir el basayım Kelamullah'ı
Ne sen beni unut ne de ben seni' diyebilirdim.

Ama yazık ki ben ikrarın, ihanetin suyuyla yıkandığını unuttum. Ölüm döşeğinde bir şuh nefes bekliyor ölümden korkmayan aşkım.

Zor olanı seçtim ben. Poyraza karşı yürüyorum sırtımda dağları eriten sevdan ile. Kim bilir hangi gülücüğün toprağını serdin üzerime. Mazi mezarlığında nereye gömdün beni. Bu firakın da firakı iken ey Allah'ım çığlıklarımı duyan senden başka kim var. İyi olmanın kötülüğe zararı yokmuş meğer.

' Ne sen beni unut ne de ben seni' diyen ne kadar yanılmış meğer. Devir şaşaanın zincirleriyle bağlıyken hangi ikrar samimiyet taşır. Hangi tebessümün, hangi dokunuşun, hangi gözyaşının hükmü kaldı ki?

Yalan, hakikatin kollarını bağlayacak kadar güçlenmiş. Ben hangi dünyada yaşıyorum acaba? Yüzüme vurulan samimiyetsizlik karşısında, ' Hatıralarda güzellik kal' demek inancımı ne derece tetikler. Silahımın şarjörü sevdam ile dolu iken ben ancak sevgiden kurşunlar sıkabilirim yalana karşı. Ki bana sıkılan dom dom kurşunlarına mukavemet gücüm nereye kadar olur.

Hani tomurcuk tebessümlerin? Hani kalbimde tecessüm eden bakışların? Hani sen beni asla yalana gömmeyecektin. Sen beni unut! ' Ne ben seni unutayım ne ben seni unutayım!!'

14 Ağustos 2012 2-3 dakika 7 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    Bismillah !

    Encamı ne ola bu yazının? Şairliğimden utandım okurken yorum olarak hiçbir şey yazmadan yazıyı kalemin müsadesiyle yanıma alıp gidiyorum... 😙

  • 11 yıl önce

    .....

    Hani tomurcuk tebessümlerin? Hani kalbimde tecessüm eden bakışların? Hani sen beni asla yalana gömmeyecektin. Sen beni unut! ' Ne ben seni unutayım ne ben seni unutayım!!'

    .....

    Her cümle hüzün aşıladı içime..

    Tebrikler..