Neden Nedensiz

İnsan neden sonradan anladığı şeyleri vakti zamanında anlayamıyor?...
Misal çok değer verdiğiniz birisinin aslında o değeri hiç hak etmediğini fark ettiğinizde içinizdeki tatlı sızı var ya; işte ondan bahsediyorum. Tam o anda içinizden geçirirsiniz ya '' neden bunu daha önce fark etmedim diye '' işte o an , o anı yaşamak .

Bir şeyin geç olsa da farkına vardığımıza sevinirken bir yandan sarf ettiğimiz , boş yere kendimizi hırpaladığımız o zaman zarfına hayıflanırız. İki duygunun arasında ezilmek tıpkı bir tostun içindeki peynirin haline benziyen bir duygu . Aynı onun gibi sıkışmak, daralmak ve erimek ben bunları hissediyorum. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu hali vahim hakkında ? Lakin ben çok şeyler düşünüyorum , bu sıralar bu duyguyu pek sık tattığımdan olsa gerek.


Peki sorumuza geri dönersek insan neye, neden ve ne kadar değer verdiğini hangi ölçekle tartarak karar veriyor. Fiziki bir persfektifle mi ? Yani gözüne hoş geldiği ve beğendiği bir şeye mi değer veriyor ? Bence hayır !

İnsan bu değeri karşısındakine güvendiği için, onu sevdiği için, ona aşık olduğu için, onunla kardeş olduğu için veya zaman zaman sebepsiz yere de değer verebiliyor. Saydığımız tüm bu sebepler soyut kavramlar yani metafiziksel . Yani gözle görülemeyen, var olmayan ama bir o kadar da varlıklarına emin olduğumuz inandığımız kavramlar. Çünki onlar olmasaydı insan '' neden bunu daha önce fark etmediğim dediğinde '' çektiği acıyı nasıl açıklayabilirdi.

Bunları yazmamın sebebi acımı sizlerle paylaşıp, sessizliğin içindeki heceleri dışarı vurmak , gayri ihtiyari içime attığım sıkıntıları yazıya dökerek bir nebze olsun rahatlamaktı. Bu yazıyı okuduysanız umarım beni bir nebze olsun anlamışsınızdır, belki de bu yazıda kendinizden de bir şeyler bulmuşsunuzdur.

02 Ocak 2011 1-2 dakika 4 denemesi var.
Yorumlar