Nedir Bu Aymazlık

Sürekli olarak televizyon seyretmiyorum, ancak hanım seyrederken ister istemez gözüm kayıyor. Bu televizyoncuların, hele hele de komedi dizileri yapanların kafaları nasıl çalışıyor acaba, anlamak gerçekten zor... Kaliteli, insana bir şeyler veren komedi dizilerine eyvallah, onlara tabi ki bir sözümüz yok hiç bir zaman...





Şu günler zaten gergin ve zor günler. Askerlerimiz vatanın bekası, milli birlik ve bütünlüğümüz için cansiperane bir şekilde savaşıyorlar hem yurt içinde hem de sınırlarımızın ötesinde... Hangi akıl ve mantık ile komedi dizilerine şiddet ögelerini sokuyorlar senaristler?





Adı üstünde işte komedi dizisi, gülmek için, stresini kapının dışında bırakmak için, gündüz gerilen yayların akşam gevşemesi için seyredilen bir dizi ya da film. Bakıyorum vurdu kırdı, külhanbeylik, efelenme, kabadayılık sahnelerini ara ara çaktırmadan sıkıştırmışlar dizinin muhtelif yerlerine... Nedir bundan amacınız? Bir tane aklı başında bir dizi seyrettirmeyecek misiniz sizler bu Türk Seyircisine?





Gazetelerde bir felaket. Tecavüz, cinayet, adam kaçırma, yaralama, gasp her türlü melanet haberi yazıyorlar. Yazabilirler tabi ki yazacaklar da görevleri gereği, ancak bu tip haberlerin baş sayfada değilde arka sayfalarda, orta sayfalarda, daha kısa ve öz bir biçimde yayınlanması daha uygun değil mi toplumun genel yapısına?





Bir komedi dizisinde mafyanın ne işi var Allah aşkına? Konu bulamıyorlar anladığım kadarıyla mecburen araya sıkıştırmışlar gibi bir durum var... Şimdilerde her programdan önce biliyorsunuz programın kimler tarafından izlenebileceğini belirten işaretler var. Ne güzel böyle bir uygulamayı tabi ki canı gönülden destekliyoruz sonuna kadar. Ancak her yaştan insanın izleyebileceği bir komedi dizisinin içine laf olsun torba dolsun, sonrada komedi olsun diye şiddet ögeleri sokarsanız, insanlar, çocuklar bir müddet gülseler bile, özellikle çocuklarda ve gençlerde yapacağı tahribatı da unutmamak lazım. Toplum dejenere oldu mu bir kere geriye dönüşü de zor oluyor, zaman alıyor... Buna dikkat etmek lazım...

13 Mart 2018 1-2 dakika 1375 denemesi var.
Yorumlar