Nefret Ediyorum Kelebeklerden

Adam ve kadın birbirlerini ölesiye sevmişlerdi,her dakikasını,her saliyesini birbirleriyle geçirmek istiyorlarmış.

Çünkü dünyalarına sığamıyorlar,o koskoca dünyaları ceviz içi kadar küçülüyormuş.
Fakat öyle bir engel varmış ki önlerinde ne yapacaklarını bilemiyorlarmı.Adam kansermiş,kadını evliyim diye kandırmış.Hastalığını saklamış,çünkü kadının kendisine acımasını istememiş.!

Adam kadına şöyle demiş birgün?Sakın beni sevme çok acı çekersin çünkü ben evliyim.
Kadının gözü kör olmuş aşk sarhoşluğundan göremiyormuş hiç bir şeyi.!
Adam kadına bu sözü derken kendisininde üzüleceğini hesaba katmamış bile.

Kadın sevdiği taptığı adama şöyle demiş?>;Bırakta seveyim seni,çünkü seni çok seviyorum,gidebildiği kadar gitsin.Seni sevebildiğim kadar seveyim ne olur demiş.
Adam daha mantıklıymış ,çünkü hastalığı hiç aklından gitmiyormuş.Fakat hastalığını bir nebzede olsa unutuyormuş sevdiği kadın o kadar çok temiz kalpliymiş ki,adamcağızı koca bebeğim diye seviyormuş .

Adamla sevdiği kadın bütün kış boyu mesajlaşmışlar,telefonla görüşmüşler çok seviyeli bir arkadaşlıkları olmuş birbirlerine saygı ve sevgilerini daima korumuşlar.Adamcağız hastalığını unutmuş çünkü kendini kelebek gibi çok hafif hissediyormuş sevilip sevdiği için.

Birgün sevdiği kadına evlenme teklifi etmiş,İlk baharda sevdiği kadının bulunduğu şehre geleceğini,onu görmek istediğini ve gelirken yüzüklerini de getireceğini söylemiş.
Kadın şöyle demiş senin geldiğinde saçlarıma kelebek toka takacağım,kızıl saçlarımda parlayacak kelebeğin kanatlarındaki her renk.

Ve sözleşmişler,bir zaman sonra adam kadına soğuk davranmaya başlamış.Kadıncağız çok göz yaşı dökmüş her anı ağlamakla geçiriyormuş.Nerden bilsin sevdiği adamın ölmek üzere olduğunu?

Adam birgün demişki?Ayrılalım ayrılmak istiyorum seninle yapamıyorum ayrılmamız gerek.Kadıncağız tamam madem beni istemiyorsun ayrılalım demiş.Çünkü gururu engel olmuş ,nasıl ısrar edebilirdiki?
Adam ortadan kayboluvermiş birden kadın onu her yerde aramış bulamamış.Her gördüğü kişileride sevdiği adama benzetiyormuş.Onu o kadar çok özlüyormuşki,burnunun direği sızlıyormuş fakat yapabileceği,hiç birşey yokmuş.
Kadını adamcağız yaralı yüreğiyle uzaktan uzağa takip ediyormuş,zavallı adamcağız zor zapdediyormuş yaralı yüreğini sevdiği kadına avazı çıktığı kadar bağırmak istiyormuş>;Kelebeğim ben burdayım yanındayım,yalnız değilsin aşkım demekyi çok istese söyleyemiyormuş.

Çünkü sayılı günleri olduğunu biliyormuş.Ölümden korkmuyormuş çünkü sevdiği kadına ayrılmak zorunda olduğu günü zaten ruhen ölmüştü çünkü.

Kadıncağız rüyalarında görmeye başlamış her gece,ağlıyarak uyanıyormuş,bazen kızıyormuş sevdiği adama,onu yarı yolda bıraktığı için..O kırgınlık ve kızgınlıkla bayan kuaförüne gitmiş beline kadar uzun olan saçlarını kısacıcık kestirmiş çünkü sevdiği adam onu görmeye gelmiycekti.

Ağlıyarak saçlarına bakmış yerlerde sürünen saçlarını eğilip almak tekrar saçlarına takmak istemiş ama o da imkansızmış tıpkı sevdiği adamı görmenin imkansız olduğu gibi.


Kelebek tokasını çıkartmış çantasından avucunda sıkmaya başlamış.Böylemi olacaktı sonumuz aşkım diyerek evinin yolunu tutmuş kadıncağız.Elindeki kelebek tokayı sandığının en dibine koymuş.
Yinede ümidi varmış çünkü,ya gelirse kelebek tokamı takıp onu karşılarım diye.

Günlerden birgün kadının iş arkadaşı sevdiği adamın öldüğünü söylemiş kadına.Kadın çok ağlamış üzüntüden kahrolmuş bir gecede o kısacık saçlarına karlar yağmış gibi bembeyaz olmuş.

O günden beri kadın tüm kelebeklerden nefret ediyormuş ...

Ben imkansız aşklar için yaratılmışım .!!!



NACİZANE DENEME YAZIM KURGUDAN İBARETTİR.

28 Haziran 2012 3-4 dakika 43 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 12 yıl önce

    Şiirkolik'te deneme başlığı altında edebiyattaki deneme mi yoksa bildiğimiz hani insan kendini dener; mesela öykü denemek ,şiir denemek... vb şeyler mi kastediliyor bilmiyorum. Eğer birincisi geçerli ise bu bir deneme değil. İkincisi geçerli ise çok güzel bir şekilde kurgulanmış başarılı...Tebrikler...

    Umarım bana kızmamışsınızdır.😊

  • 12 yıl önce

    bana kalırsa bu nacizane denemenin sonu ;Ben imkansız aşklar için yaratılmışım olarak bitmeliydi. şiirlerde ki başarı azmini denemelerinede taşıyacagını düşünüyor ve emeğin için seni tebrik ediyorum azimli şairem sevgiler.