Oğluma Not

Oğluma Not

Sol yanımız ,can parçamız oğlumuz Teoman ATA'nın dünyaya gelişini sokaktaki kediler ile birlikte kutluyoruz. 

Oğlum; ülkene,vatanına ,milletine,eşine ve dostlarına -arkadaşlarına ,yolda gördüğün kedilere köpeklere uçan kuşa yuvasına yiyecek taşıyan karıncaya ,gözünün gördüğü kulağının duyduğu her canlıya,denk geldiğin emekçi abilerine ablalarına ve akranlarına ,yaşlıya gencine ,yardıma muhtaç her bir bireye her zaman hayırlı ,saygılı bir birey ol.

Doğayı sev,fidan ek çiçek sula çöplerini cebinde taşı ,yeryüzündeki canlıları koru ve merhametin her daim yaka iğnen olsun.

Sevgini ,saygını,güler yüzünü iyi insanlar üzerinden eksik etme.

Adın gibi Atatürk izinden git.

Sağlıkla büyü ve senin adına dağıttığımız mamaları kendi ellerin ile dağıt.Her gün sokaktaki canlılara bir tas yemek bir kap su ver.Dünyayı yüreğinle güzelleştireceğine inancım sonsuz.Hoş geldin hanemiz ve yeryüzüne.

Ruhun ve bedenin insanlık için atsın.Hayatın hep iyi insanlarla yoldaş olsun.

Yüreğin hep bu soğuk dünya için sıcacık atsın.


Nuray Altay Püsküllüoğlu

10 Temmuz 2021 1-2 dakika 17 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (5)
  • 2 yıl önce

    Ne mutlu Ata'ya hem insan hem hayvan sever olarak büyüyecek ve pırıl pırıl bir dünya için elinden geleni yapacak nice yaşlara diyelim sağlık ve huzurla sana :)

  • 2 yıl önce

    Sağlıkla, huzurla güzel günleri olsun oğlunuzun. Anne yüreğinize sevgiler.

  • Ne özlenesi bir yazıt, ne güzel dilekler; güzel insandan...

  • 2 yıl önce

    İnsan olmanın onuruna ve erdemine her insan ulaşamıyor. Çevremizde bir dolu insana ve diğer canlılara düşman bir dolu birey varken, evlada bu nasihatler bir annenin ağzından ne kadar güzel ve ne kadar anlamlı aslında... İstiyoruz ki her zaman evlatlarımız bizleri bilgi, kültür ve ahlak olarak geçsinler. İnsanlıkta zaten böyle ileriye gider. İyi yetiştirilmeyen evlatlarda zaten belli, ortada, hem vatanına, hem insanlara ve diğer canlılara hor bakarak, diğer insanların nefretini kazanıyorlar. Kutlarım içtenlikle Nuray Hanım güzel bir yazı kaleme almışsınız...