Öğretmenim

Sevgili Devrim Öğretmenim;

Yıl 2002!
Küçüklüğümün büyüme ve büyüklüğe adım attığı yılların son dönemi. İşte o zamanlar ben çaresiz, yanlız ve kimsesiz gibiydim veya kendimi öyle hissediyordum. Bir zaman bu sorunum kendi içim de böyle devam ediyordu. Kaç yıldır; henüz okul tarafından taktir edilmesi uygun bir davranış sergilememiştim. Hep kendimi yanlızlık ve sahipsizlikle yorumlardım. Kimse yanımda olsun, kimse beni sevsin istemezdim. Benden kaynaklanan birşey değildi belki de.
...
Ama birgün sen geldin. Beni aydınlığa çağıran belki de sendin. Hatırladığım bir hüzünlü olaydı:
"Elimde kalem sınav anı; matematik son yazılıyız. Kalbim küt küt atıyor ve ben ne yapacağımı bilmiyordum. İşin ilginç tarafı yanıtlayacağım on sorudan bir tanesini bile çözümleyemiyor ve o dönemin son geçişinde göz göre göre bir camînin minâresi gibi yıkılma derecesine gelmiş vaziyetteydim. Sonra sınav bitti minare yıkıldı derken aydınlık dediğim olay intikâl etmiş bulundu.
Sınavdan çıktım ve kriz geçirdim. Ne yaptığımı bilmiyormuşum, deli misali gibiydin diyordu arkadaşlar ve anlatıyorlardı geçirdiğim kriz olayını."

Son sen beni o olay dan sonra çağırdın ve kendime getirdin. O an bana öyle bir akıl verdin ki öğretmenim kendimi 360 derece dönmüş gibi hissettim. Bir çok olumsuzluklarımdan sayende vazgeçtim. Şimdi adını öyle bir yere yazdım ki öğretmenim benle sonun olduğu yere kadar gelecek...

Not: Öğretmenler; bazen öğrencilerinin hayatlarını alt-üst edecek dönem noktasını, bazense onların topluma kazandırılması için çaba sarfederler.
"Şu da bir gerçektir ki: Sevilmeyen, gıcık gidilen (genel olarak) öğretmenler rehberlik adına öğrencilerine hiç birşey veremezler. Bu yapıya sahip öğretmenler sadece öğrencilerine öğretilmesi gerekilen kitapları öğretirler. Ama öğretmenler o kadar kutsaldırlar ki bu kadar basit bir mevzu ile öğrencilerin hayatlarını kötü anlamda etkilemeyecek kadar üstün insanlardır. Öğretmenlik konu anlatmak, bilgi vermek değildir. Öğretmenliğin öğrencilere kazandırdığı fıtrat, düşünce yapısı , ahlâk ve örneklik kendilerinin almış oldukları sorumluluklara karşı ne kadar önem verdiklerinin göstergesidir ve bu gösterge öğrencilerde saklıdır.

21 Kasım 2008 2-3 dakika 7 denemesi var.
Yorumlar