Ölümle Ölüm Dirilir İçimizde

Ölüm varlığın son bulduğu son nokta,
Ölüm yokluğun yok olduğu son nokta,

Ölüm, ateşli mızrak cehennemin kapısı,
Ölüm,iremli bahçe cennetin anahtarı,

Ölüm, dikenli yolda varlığın son bulması,
Ölüm,güller içinde yokluğun yok olması,

Ölüm,ruhun gitmesi ızdıraplar içine,
Ölüm,ruhun dönmesi mutluluga sevgiye,

Ölüm,dönülmeyen yol yolların son bulması,
Ölüm,başlangıç nokta varlığın başlaması,

Ölüm,ölüm hesabın sorulduğu dönemeç,
Ölüm,ölüm sualden ya hiç geçme ya da geç,

Ölüm,zebanilerin oltasına düşmektir,
Ölüm, yolların sıratından geçmektir,

Ölüm,bir karış ğüneş içine garkolmaktır,
Ölüm,bahar havası sevinçten boğulmaktır,

ÖLÜM, ÖLÜM SEN DE ÖL, ÇÜNKÜ SENDE ÖLÜSÜN,
ÖLÜM, TUBA DALININ HİÇ BİTMEYEN GÜLÜSÜN....

(H.Ayar)
.............
Her nefis tadacaktır ölümü....Herkese farklı bir tad ,farklı bir ikram olarak sunulun yemek....Kimine şekerden, baldan farksız doyasıya son sofra,kimine zehir tadında,dikenler gibi takılarak boğazına...
Fazlaca bilgimiz olmayan şey ölüm.İnsan olarak hemen hepimizin etkilendiği,acı duyduğu,bir an da olsa kendi içimizde,nefsimizde muhasebesini yaptığımız bir takdir-iİlahidir ölüm...
Güzeli olmaz aslında onun,temizi vardır,kolay olanı vardır,hayırlısı vardır.Kimi ölümüyle,başka canlara hayat verir;kimi kin ve nefretle yıllarca husumet besleyen insanları barıştırır.Kimi de giderken bir büyük kavgaya sebep olur farkında olmadan,hiç duymdan.Mirası yüzünden,makamı yüzünden,elinde tuttuğu otoritenin aniden dağılması yüzünden...Sayısız örnekleri var yakın geçmişimizde.Biz yine en hayırlısını dileyelim her bir insanımız için.
En güzeli giderken ardında insan selinin gerçekten üzülüp ağlayıp uğurladığı ölüm olmalı.Dualarla,tekbirlerle.
Şimdilik gördüğümüz ve acısını hemen çoğumuzun az ya da çok hissettiği Necmettin Erbakan'ın ölümü.Şu sıralar taze toprakta.Allah nur içinde uyutur inşallah.
Üzülen,ağlayan çok elbet.Kimi yürekten,kimi kenardan ,kıyıdan.Cenap Şehabettin'in dediği gibi: "Yağmur altında gülenle ağlayan belli olmaz". Bugün ağlayanların ,yarın sabah ,güldüğünü ve unuttuğuna şahit olursunuz emin olun".Ateş düştüğü yeri yakar" elbet.Belki yaşı ve hastalığı biraz hafifletir bu ateşi çocuklarının gönlünde.
Allah sevenlerinin sabrını arttırsın.Kendisini de nur içinde yatırsın.Bize de sadece dün ve bugün seyrederken ,duyarken değil,her saat akılda tutacağımız bir ölüm duygusu versin.Aklımızı başımızda olduğu kadar ,kalbimizde ve ruh derinliğimizde hissedelimki ,gelecek ani ölümlere cep ve cepken bomboş yakalanmayalım.

01 Mart 2011 2-3 dakika 38 denemesi var.
Yorumlar